Kezdőlap Régió A sztárvilágban, de otthon is jól alkalmazkodik a körülményekhez Csepregi Éva

A sztárvilágban, de otthon is jól alkalmazkodik a körülményekhez Csepregi Éva

Emlékeznek még a Kócbabák nevű trióra? A harmincasoktól fiatalabb korosztály már nemigen, noha legtöbbjük nem csak ismeri, szereti is Csepregi Éva énekesnőt, dúdolja a Neoton Família slágereit. Pedig először az 1972-es Ki Mit Tud?-on tűnt fel Csepregi Éva, a trióban Pál Éva és Fábián Éva társaságában énekelt. A kócossággal azóta sincs baj, ahogy hangja, temperamentuma sem kopott sikeres pályája során Évának. Ahol csak fellép, hatalmas energiával robban be a színpadra, élni tudását, könnyedségét a közönségére is átsugározza. A fellépés után pedig készségesen válaszol a kérdésekre, akkor is, ha több száz kilométer van mögötte-előtte, és nem jelentkezett be előre a faggatózó.
– A színpadi létet mindig is szerettem, ebben már nem változom – mondja nevetve Éva. – Egyedül, zenekar nélkül, kényelmetlenebb kitölteni a teret, viszont így is nagyon jól érzem magam. Tudok alkalmazkodni, Mérleg-típus vagyok.
A zene, a fellépések mellett különböző alapítványokat támogat. A Fényszóró Kulturális Alapítványt barátaival alapította, és szellemi, értelmi fogyatékos gyermekekért, fiatalokért, és az ő kulturális életük javulásáért tevékenykedik, 1995 óta.
Immár fia, Dávid is vele zenél, amire nagyon büszke az énekesnő. – Dávidnak nagyon sokféle, és szerintem jó ízlése van. Nagyon szereti a rockzenét, de ugyanakkor a Neotont is. Igazából soha nem ült neki, hogy ezeket a számokat megtanulja, de mikor először próbáltunk vele, már mindet tudta. Vérbeli zenész, akármilyen műfajban megtalálja a maga örömét.
Éva szerint a siker egyik titka, hogy pontosan tudja az ember, mit akar, és ne csapongjon egyik stílustól a másikig. Honlapján saját írásaival jelentkezik, rajongói mindig tudják, hol lépett fel és érezte jól magát. Például Székelyudvarhelyen, ahol legutóbb is 3 ezer ember előtt játszott a Neoton.
Ha olvas, legszívesebb Müller Péter könyveit lapozza – árulta el Éva. A Jóskönyvet például naponta kezébe veszi, hisz benne és segíti döntéseiben. Nem véletlenül idéz egy hasszid mondást kedvenc szerzője könyvéből: „Ha énekelnél, de a hangod nem bír szárnyalni, mindig jön valaki, akinek a hangja már szabadabban szól és veled énekel. És ekkor a te hangod is szárnyalni kezd. Ez a lelkek közötti kapcsolat”
– Ezért fontos, hogy együtt legyünk a koncerteken, hogy tartsuk a lelkeink közötti kapcsolatot – fűzi hozzá végül Éva.