Kezdőlap Régió Kajak-kenu:Évzáró gála 2011.

Kajak-kenu:Évzáró gála 2011.

Nagyszabású gálavacsorával zárta a 2011-es évet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amelyen kiosztották az év legjobbjainak járó díjakat.

„Zsúfolt, fárasztó, de eredményes és emlékezetes évet zárt a kajak-kenu sportág – mondta a gálavacsora nyitányaként Dr. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke. A szövetség alapításának 70. évfordulóján sikeres gyorsasági világbajnokságot rendezhettünk, amelyen jól szerepelt a magyar válogatott. Ezen kívül kimagasló utánpótlás eredményeket értünk el, fiataljainkat csodálja a világ, nem beszélve a maratoni szakág kiváló teljesítményéről. Megújult a székházunk, amelyben sikerült létrehoznunk egy állandó kajak-kenu történeti kiállítást, vagyis úgy gondolom, igazán méltó módon ünnepeltük a szövetség alapításának 70. évfordulóját.”

Dr. Baráth Etele és Storcz Botond szövetségi kapitány a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége nevében a sportág érdekében végzett több évtizedes edzői, sportvezetői, sportágépítő munkáért arany érdemérem kitüntetésben részesítette Horváth Pétert, az MKKSZ sportágfejlesztési alelnökét.

„Nagyon szépen köszönöm az egész kajak-kenu társadalomnak. Nem igazán tudok mit mondani, annyira váratlan számomra ez a kitüntetés. Főleg, ha belegondolok, hogy eddig kik részesültek hasonló elismerésben” – mondta meghatódottan az MKKSZ fejlesztési alelnöke.

A 2011. év díjazottjai:

Az év ifjúsági női kajakosa: Lucz Dóra
Ifjúsági világbajnokságon aranyérmet nyert 500 egyesben, ezüstérmet a négyessel. Szintén világbajnoki aranyérmet nyert az ifik között az októberi maratoni vb-n.

Az év ifjúsági férfi kajakosa: Tótka Sándor
Arany-, ezüst- és bronzérmet is nyert az ifjúsági világbajnokságon, és részt vehetett a szegedi felnőtt világbajnokságon is a 4×200 méteres váltó tagjaként.

Az év ifjúsági férfi kenusa: Korisánszky Dávid
Az ifjúsági világbajnokságon mindhárom egyes számban ő képviselte a magyar színeket. 1000 méteren aranyérmet szerzett, 500-on bronzot, 200-on 5. lett. Részt vehetett a szegedi felnőtt világbajnokságon is, ahol döntőbe jutott és a nyolcadik helyen zárta az 500 méteres távot.

Az év utánpótlás edzője: Rasztotzky János, Lucz Dóra edzője.

Az év maratoni női kajakosa: Csay Renáta
Ugyanúgy, ahogy tavaly, idén is duplázott a maraton világbajnokságon. Szingapúrban egyesben és Farkasdi Ramónával párban is győzni tudott.

Az év maratoni férfi kajakosa: Petrovics Máté
Máté bronzérmet nyert az idei maratoni világbajnokság talán legkeményebb számában a kajak egyesek között.

Az év maratoni kenusai: Györe Attila és Kövér Márton
A szingapúri világbajnokságon aranyérmet nyert a Györe Attila, Kövér Márton páros a kenusoknál. Györe Attilának ez már a 11. világbajnoki címe.

Az év parakenu versenyzője: Szabó Sándor
Aranyérmet nyert a szegedi világbajnokságon, ez a magyar parakenu sport első világbajnoki elsősége.

Az év női kenusa: Takács Kincső
NC2-500 méteren Baravics Gyöngyvérrel párosban bronzérmes lett a szegedi világbajnokságon, NC1-500 méteren pedig 6. lett.

Az év női kajakosa: Kozák Danuta, a kajak-kenu sportág 45. örökös bajnoka!
Kozák Danuta 2 arany- és 2 ezüstérmet nyert a szegedi világbajnokságon és a belgrádi Európa-bajnokságon is.

Az év férfi kajakosa: Molnár Péter
Az Európa-bajnokság egyik legkellemesebb meglepetését okozta azzal, hogy ezüstérmet nyert 200 méteren, Szeged pedig nagyon fontos olimpiai kvótát szerzett.

Az év férfi kenusa: Vajda Attila
A szegedi MOL világbajnokság C-1 1000 méteres számának aranyérmese!

Az év edzője: Vécsi Viktor, Vajda Attila trénere.