Kezdőlap Régió KECSKEMÉT:Póka Angéla jótékonysági koncertje Erik megsegítésére

KECSKEMÉT:Póka Angéla jótékonysági koncertje Erik megsegítésére

Újabb összefogás született Kecskeméten Erik megsegítésére. Póka Angéla és zenésztársai december 28-án 20 órakor koncerteznek a Nagytemplomban. A szervezők a Gospel est jegyárbevételét a kisfiú számlájára utalják.

A koncert beharangozó sajtótájékoztatóját ma tartották a szervezők. Vörösmarty Attila, a koncert egyik fővédnöke, a Belváros képviselője elmondta: mint ismeretes, Mák Kornél alpolgármesterrel és Farkas Gáborral, az Európa Jövője Egyesület elnökével eredetileg azért fogtak össze idén, hogy a Szentháromság szobor 2012-es felújítására gyűjtsenek adományokat. Bár ez a cél továbbra is megmarad, most úgy gondolták: az 5-ös főúton bekövetkezett baleset miatt árván maradt kisfiú sorsa mindennél előrébb való, ezért az ő megsegítésére szerveznek jótékonysági koncertet.
A sajtótájékoztatóra eljött Póka Angéla is.
-Tíz dal hangzik el a Gospel esten, ezzel a produkcióval szeretnénk segíteni a kisfiún – mondta. – A koncerten két kiváló zenésztársam kísér majd, egyikük Nagy Szabolcs, hazánk legjobb blues zongoristája, a másik pedig Szabó Tamás kiváló szájharmonika művész. Azt hiszem, a Gospel nagyon is alkalmas arra, hogy összekovácsolja az embereket egy nemes cél érdekében, és mi ezt szeretnénk.
A produkció előkészítésében szerepet vállalt Eckhardt Balázs, a Kecskeméti Televízió főszerkesztője. Mint mondta, a Gospelt nyáron egy kis templomban hallotta, ahol Angéláék telt ház előtt adták elő a dalokat. Olyan érzés volt, mintha az amerikai templomok fekete kórusai szólaltak volna meg, ezért gondolta most úgy, hogy ezt az élményt kell elhozni a kecskemétieknek a jótékonysági koncert keretében. Hozzátette: az est felvételéből DVD készül, amelynek bevételeit szintén Erik megsegítésére ajánlják.
Farkas Gábor arról beszélt: a pestisjárvány emlékére felállított Szentháromság szobor ügye és Erik tragédiája csak látszólag áll távol egymástól. Valójában mindkettő az összefogásról, a közös segíteni akarásról szól.
Mák Kornél úgy fogalmazott: a Nagytemplom a koncertnek, mint kulturális eseménynek, és a segíteni akarás üzenetének is méltó helyszíne. Különösen jó időpont erre az év vége, az ünnepek időszaka, amikor a szeretet és jó szándék több teret kap az életünkben.

Póka Angéláról:

1974-ben született Budapesten. Nyolc éves volt, amikor édesanyjával és testvérével Németországba mentek, majd az Egyesült Államokban telepedtek le. Kisgyermekkorától énekelt, az első igazán meghatározó zenei élményét 1987-ben szerezte: az Alhambra High Schoolban a Grease című musical szereplőválogatásán a több mint 200 jelentkező közül őt választották ki a négy női szerep egyikére. Tizennégy éves volt, amikor a Los Angeles County School for the Performing Arts középiskolában felvették az intézmény főiskolai karának gospel-szakára.
Középiskolai tanulmányai mellett végezte a főiskolát, ahol többek között Barry White, Tina Key és John Kupka szemináriumain vett részt. Az 1992-es évben neki ítélték az „Outstanding achievement for vocal performance in music” díjat, amelyet a főiskolán a legkiemelkedőbb zenei előadásért adnak. 2003-tól egy budapesti nyelviskolában tanított angolt. 2005-ben jelentkezett a Megasztár 3 című televíziós műsorba, amelyen harmadik helyezést ért el.
2006 novemberében megjelent a Dalok a döntőből című albuma a Megasztárban énekelt dalokból. Azóta több, sikeres produkció főszereplője, előadója, mint például a Thália Színházban 2 évig a nagyszínpadon játszott TISZTA KOSZ c. zenés darab, ahol Szabó Győző volt a partnere vagy Dés László 30 éves pályafutásának gála koncertje ” 3 nő, 30 év” címmel, ahol Harcsa Veronikával, Váczi Eszterrel léptek közösen színpadra. A Zsidó Fesztivál meghívott vendége volt szintén a fenti koncerttel, itt Harcsa Veronika és Szőke Nikolett volt a partnere.
Nagy igazság érzete és szociális érzékenysége miatt több jótékonysági fellépést is elvállalt, ilyen volt pl. a bántalmazott nőkért hangjukat felemelő WOMEN RESPECT est, ahol zenészek (Takáts Eszter, Nemjuci, Maszkura, stb.) és írók (Parti Nagy Lajos, Németh Gábor) adták nevüket és arcukat az ügyért.
Legújabb önálló produkciója a Gospel est, ami jelenleg 10 válogatott dalból áll össze. Ezeknek több mint a fele Machalia Jackson által vált ismertté. Szeretné megalapítani első gospelkórusát, hogy minél jobban megismerhessék az afroamerikai gospel zene lélekgyógyító hatását.