Kezdőlap Régió MEGÚJULT GYULAI VÁRFÜRDŐ

MEGÚJULT GYULAI VÁRFÜRDŐ

Új, fedett, családi élményfürdő építését tűzte ki célul a „Gyulai Várfürdő fejlesztése 2009” projekt, amelynek előkészítése meghatározó mérföldkövéhez érkezett. December 12-én aláírták az új 6.400 négyzetméter alapterületű létesítmény építési-kivitelezési munkáira vonatkozó vállalkozási szerződést.

A fürdőfejlesztés előkészítésének legfontosabb kérdése az volt, hogy az építési költségek beleférnek-e a rendelkezésre álló pénzügyi keretbe. A válaszhoz a közösségi támogatásokat felügyelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség előzetes jóváhagyását követően a Gyulai Várfürdő Kft. nyílt, uniós közbeszerzési eljárást indított. A komoly pénzügyi, műszaki alkalmasságot és referenciát előíró ajánlati felhívásra hat nagy építőipari cég jelentkezett. Az ár mellett további három bírálati szempont képezte az értékelés alapját. A most eredményesen zárult tenderen az összességében legkedvezőbb ajánlatot egy három vállalkozásból álló konzorcium tette. A Swietelsky Magyarország Kft., a Modinvest Kft. és a Békés-Drén Kft. alkotta csoport nettó 2.029.844.627,- Ft összegű ajánlatával nyerte el a fürdőfejlesztés kivitelezési munkáit, így az ár a tervezett költségkereten belül maradt.

A 2012 tavaszára tervezett munkakezdésig is van azonban még teendője a Várfürdő menedzsmentjének. Immár a pontos kivitelezési költségek ismeretében még az idei évben véglegesítenie kell a projekt Részletes Megvalósíthatósági Tanulmányát, majd a teljes második fordulós pályázati dokumentációt be kell nyújtania a szegedi Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, ahol előkészítik a projekt uniós támogatásáról szóló végleges döntést.