Kezdőlap Régió Tehetségek elismerése a Városházán

Tehetségek elismerése a Városházán

Immár hagyománnyá vált, hogy a karácsony előtti napokban a kecskeméti S.O.S. Gyermekfaluban nevelkedő fiatal tehetségek támogatást vehetnek át a kecskeméti Városházán. A támogató a Kecskeméti Útravaló Alapítvány partnereivel együttműködve 1999 óta járul hozzá a Gyermekfaluban élő tehetségek pályájának támogatásához, a Gyermekfaluban megvalósuló tehetséggondozási programok pénzügyi feltételeinek megteremtéséhez. Ennek a tehetséggondozási munkájának a sikerét jelzi többek között az is, hogy az Útravaló Alapítvány 2011-ben Tehetségpont minősítést nyert el a Nemzeti Tehetségsegítő Tanácstól. Ugyancsak a tehetséggondozó munka eredményességét jelzi, hogy az Alapítvány együttműködve a Humán Szakközépiskolával 2011-ben mintegy 3 millió Ft értékű támogatást nyert el az Oktatásért Közalapítványtól tehetséggondozási programok megvalósítására. A támogatott programok célja a Gyermekfaluban nevelkedő tehetséges fiatalok ismereteinek gyarapítása, készségeinek fejlesztése a környezettudatos magatartás jegyében.
Ezekről az eredményekről tájékoztatta a sajtó képviselőit Dr. Zombor Gábor polgármester, az alapítvány kuratóriumának tagja, és Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, az OTDT alelnöke, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja, akik, egyúttal átnyújtották az alapítvány 2011. évi támogatottjának Bene Mihálynak az alapítvány tehetséggondozási díját.
A díj összege kettőszázötvenezer forint, amelyet az alapítvány kuratóriumának tagjai a beérkezett pályázatok alapján ítéltek oda a támogatottnak. A díjátadáson jelen voltak a 2010. évi támogatottak is, akik beszámoltak pályájuk alakulásáról. Ugyancsak jelen volt az ünnepségen az alapítvány kiemelt partnere a Digi Kft., amelynek képviseletében Nacsa Tibor területi vezető szólt a támogatottakhoz.
A rendezvény végén a Színészek az Ifjúságért Alapítvány elnöke Hegedűs Zoltán 10 meghívót nyújtott át a Bánk Bán előadására az S.O.S. Gyermekfalu vezetőjének, Kézi Zoltánnénak, aki megköszönte a támogatásokat.