Kezdőlap Régió TISZAKÉCSKE: Felelős gazdálkodás – folyamatos fejlődés

TISZAKÉCSKE: Felelős gazdálkodás – folyamatos fejlődés

Az elmúlt esztendő során is rengeteget fejlődött Tiszakécske, köszönhetően annak, hogy a képviselő testület összhangban irányítja a várost. Sok beruházás pályázati támogatás felhasználásával valósulhatott meg, de jelzi a település erejét, hogy több olyan projekt is létrejött, amihez csak önerős forrás állt rendelkezésre. Az időjárás is kedvezett a megye egyik leglátogatottabb városának, s nyáron rengetegen keresték fel a fürdeni vágyóknak sok lehetőséget kínáló helységet. Az oktatási intézmények működtetésében sincs semmi fennakadás, ami az évek óta tartó takarékosságon alapuló, felelős gazdálkodásnak köszönhető, így az önkormányzat idén is tudta biztosítani azokat a fejlesztéseket, amiket eltervezett. Molnár Ernő polgármester számolt be a fejlesztésekről.

Az idei esztendőben több olyan beruházás is elkezdődött, amely nagyon lényeges a város életében. Ezek közül az egyik legfontosabb a csapadékvíz – hálózat újabb ütemének elkészülése lesz, amely rövidesen megvalósul.
A szennyvízcsatorna kiépítés belterületi részének befejezése után – az 1. ütemben a fővezetékek lefektetését hajtottuk végre – rövidesen a mellékutak, az utcák bekötésére kerül sor. Az esővíz, belvíz sok gondot okoz a szennyvízelvezetésben is, ezért jó hír, hogy októberben elkezdődik a projekt 2. üteme.
Az önkormányzat saját erővel támogatta a tavaly évvégén átadott körforgalom kialakítását, idén pedig tovább folytattuk a körforgalom melletti utcák parkolóinak kiépítését, parkosítottunk, jelenleg az őszi virágok beültetése zajlik.
Elkezdődött a Szent Imre tér átépítése, amely során díszburkolatot kap a tér, itt is parkosítunk, csapadék – elvezetőt építünk ki, járdákat újítunk fel, valamint új parkolókat alakítunk ki. Az október 27-ei emléknapra szeretnénk átadni az újjá varázsolt teret.
Tavaly elkezdtük a polgármesteri hivatal belső felújítását, ahol a padlótól a mennyezetig mindent átépítünk.
Pályázatot nyújtottunk be a Tiszabögi Általános Iskola átépítésére is, de nem nyertünk, így saját erőből fogtunk hozzá az oktatási intézmény átalakításához. 6 új tanteremmel bővítettük az iskolát, új étkezői részt, tálaló konyhát hoztunk létre, esztétikusabbá tettük az udvart. A kormány közfoglalkoztatási tervével egyetértve, a projektnél közhasznúan foglalkoztattunk szakmunkásokat, akik kiváló munkát végeztek, s a mi dolgozóinkkal kiegészülve, olyan erős csapatot alkottak, hogy egy ilyen fontos létesítmény kivitelezésére is alkalmassá váltak. Büszkék vagyunk erre a munkára, mert ez a projekt teljesen a város kivitelezésében valósult meg, s október elején volt az átalakított létesítmény átadása.
Teljesen átépítettük az Arany János utcai konyhát – ahol több intézmény számára főznek -, többek között minden burkolatot levertünk, új szellőzőhálózatot építettünk ki, így ezentúl jobb körülmények között láthatják el a feladatukat az itt dolgozók.
Idegenforgalmi szempontból sikeresnek könyvelhetjük el az idei nyarunkat, mert a Kerekdombi és a Tiszaparti Termálfürdőbe is egyaránt sokan keresték fel. A Tisza partjára is sokan látogattak el, valamint népszerűnek bizonyultak a Holt-Tiszán rendezett színvonalas horgászbajnokságok, ahol rengeteg halat foghattak a versenyzők.
Fontos, hogy Tiszakécske városképe kifelé is olyan legyen, amilyet elvárnak tőle, ennek érdekében 120 munkanélküli embert foglalkoztattunk, akik sokat segítettek abban, hogy a város tiszta legyen, és az idelátogatók, valamint az itt élők boldogan járják a város utcáit.