Kezdőlap Régió Díszpolgári címmel ismerték el Juhász Sándorné több évtizedes kiváló munkáját

Díszpolgári címmel ismerték el Juhász Sándorné több évtizedes kiváló munkáját

Az elmúlt esztendők aranybetűkkel íródtak be az Izsáki Házitészta Kft. históriás könyvébe, mert a folyamatosan magas színvonalon teljesítő cégnél mindenki becsülettel végzi a feladatát, s ennek köszönhetően érték el a sikereiket. Az alapító, tulajdonos Juhász Sándorné – aki a születésekor kapott talentumát a tésztakészítés szolgálatába állította -, hosszú évtizedek alatt elvégzett rengeteg munkával felépítette, majd a családjával karöltve tette stabillá a céget. A legnagyobb elismerés, hogy az eredményes működéshez nélkülözhetetlen munkatársak nemcsak tisztelik, hanem szeretik „Ica nénit”, aki a dolgozók egyéni problémáját is gyakran orvosolja, segít megoldani a gondjaikat. Szűkebb pátriája, Izsák városa méltó módon, a legrangosabb kitüntetéssel, a díszpolgári címmel ismerte el Juhász Sándorné, Ica néni évtizedek óta tartó, kiváló munkáját és példamutató életvitelét.

– Több évtizedes, sikerekben gazdag tevékenységét, valamint a városért tett rengeteg fáradozását méltó módon ismerték el, amikor átvehette a díszpolgári címet. Mit érzett, amikor először meghallotta, hogy ebben a kitüntetésben részesül?

– Életem egyik legszebb pillanataként éltem meg, hogy ilyen megtiszteltetést jelentő, kitüntető címet adományoznak a számomra. A díszpolgári cím azonban nem csak az én érdemem, hanem a férjemmel közös eredmény, valamint a családom, a gyerekeim, a dolgozóink, és Izsák lakossága szintén hozzájárult ehhez az elismeréshez.
Amikor Izsákra költöztünk, már 20 éve tevékenykedtem ebben a szakmában, felépítettem egy működő vállalkozást, s mikor itt újra kezdtük az egészet, úgy éreztem, hogy kicsit elveszett az addigi munkám. Erre a címre ezért úgy tekintek, hogy most egyben értékelték azt a 44 évet, amit a szeretett szakmámban eltöltöttem.
Mindenkinek köszönöm, hogy mellénk állt, és nekünk ítélte a díszpolgári címet. Ezek után, még jobban szeretném ellátni a feladatom, mert adott egy pozitív megerősítést, hogy értékelték az eddigi munkánkat.

– Mit tanácsolna egy éppen kft-t alapító, fiatal vállalkozónak, hogy mely értékek mentén haladva vezesse a vállalkozását?

– Azt a szakmát, amit választ legalább oly mértékben kell szeretni, mint amennyire én is szeretem ezt a hivatást. 16 éves korom óta ebben a szakmában tevékenykedtem, nem tudnék mást elképzelni a magam számára, szinte a „tészta boldoga” lettem.
Becsületes, kitartó munkára van szükség és soha nem szabad feladni. Büszke vagyok arra, hogy a cégünk életében nem volt adósság, felszólítás, mindig időben kifizettük a dolgozóinkat. Úgy lehet csak haladni, ha minden nap lépünk egyet előre, mindig gondolkodunk azon, hogy a holnapi napból mit hozzunk ki.

– Az esztendő egyik fénypontját a III. Izsáki Tészta Majális jelentette a város lakói számára. Hogyan tekint vissza a népünnepre?

– Boldogsággal tölt el, hogy ilyen sokan ellátogattak a fesztiválra, s igazi barátias, családias hangulatot varázsoltak az összejövetelből. Az egész év folyamán pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől, s biztattak, hogy jövőre ismét rendezzük meg a majálist.
Utólag is hálás vagyok a város vezetésének, és az iskola kollektívájának a rengeteg segítségért, a gyerekeknek pedig a sok szép alkotásért, amit a cégünk termékeiből készítettek.

– A jövő esztendő során, milyen fejlesztés megvalósítását tervezik?

– A közeljövő tervei között szerepel, hogy egy logisztikai központot építenénk, mert szükségünk lenne egy nagyobb raktárra, s bízunk benne, hogy lesz olyan pályázat, amelyet igénybe vehetünk a tervünk megvalósításához. Szeretnénk egy tyúkfarmot is létrehozni – a létesítményhez szükséges terület már rendelkezésünkre áll -, ennek a projektnek a kivitelezését pályázati forrásból finanszíroznánk.

– Karácsony közeledtével már nemcsak a munkára, hanem a pihenésre is gondol az ember. Az Izsáki Házitészta kollektívája megünnepli-e együtt az idei év zárását?

– Az esztendő egyik meghitt estéje a cégünknél, amikor karácsony előtt vendégül látjuk a dolgozóinkat, s együtt ünnepelve felelevenítjük az év fontosabb pillanatait. Szeretek a dolgozóinkkal lenni, mert jó közösséget alkotnak. Fontosnak tartom, hogy tudjunk együtt örülni, boldognak lenni, s jó hangulatban búcsúztassuk az esztendőt. Nagyon jó egészséget, kellemes ünnepeket és áldott, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

Izsáki Házitészta Kft.
Izsák, Gyulai P. u. 8. _ Tel.: 76/374-170
e-mail: [email protected]
www.izsakiteszta.hu