Kezdőlap Régió Izsákot ismét a magyar pezsgőgyártás fellegvárává szeretnék tenni az Ungor fivérek.

Izsákot ismét a magyar pezsgőgyártás fellegvárává szeretnék tenni az Ungor fivérek.

Az izsáki Ungor fivérek Szent Istvánról elnevezett muskotály édes fehér pezsgőjét a néhány hete megrendezett Effervescents du Monde elnevezésű nemzetközi habzóbor és pezsgőversenyen a száztagú szakzsűri nagy arany-medállal jutalmazta. A nem mindennapi elismerés örömét osztották meg a tulajdonosok a sajtó munkatársaival tegnap a budapesti Gerbeaud Cukrászdában megrendezett sajtótájékoztatón.
A meghitt és fenséges pillanatok királyi italához méltó környezetben Ungor Erik tulajdonos-vezérigazgató elmondta, hogy a pezsgő hazájában megrendezett világversenyen 24 ország 552 habzóborát, pezsgőjét értékelték a szakemberek. Ebben a mezőnyben szerezték meg a nagy aranyérmet, mi több, a verseny tíz legjobb itala közé is bekerült a díjnyertes pezsgőjük. A termékcsalád másik tagját, a Szent István rozépezsgőt pedig ezüst-éremmel ismerték el az ítészek. A tulajdonos-vezérigazgató elmondta, hogy mintegy két évtizede szőlőtermesztéssel és borászattal indították el a családi vállalkozást, három évvel ezelőtt pedig – gyermekkori álmuk valóra váltásaként – testvérével közösen megvásárolták a szakmában elismert izsáki pezsgőgyárat.
– Azóta a pezsgőforgalmat megtízszereztük, és gazdag termékválasztékunk ékköveként az aranyérmes Szent István pezsgő a világ 10 legjobbja közé emelkedett – fogalmazott nem titkolt büszkeséggel a vezérigazgató. – A kezdetben 60 fővel működő üzemben ma már mintegy háromszázan dolgoznak – tette hozzá –, s állítják elő azt a 60 millió palacknyi italt – pezsgőt, bort és üdítőt –, amelyet a hazai piac mellett Szlovákiába, Romániába, Hollandiába, Csehországba, Oroszországba, Koreába és Szerbiába exportálnak.
Fórián Szabó Róbert marketingigazgató a Szent István márka születésének részleteibe és a verseny kulisszatitkaiba avatta be a jelenlévőket. A szakember beszélt az izsáki pezsgőkészítés több évtizedes hagyományáról, valamint arról, hogy a Kunsági borvidéken elhelyezkedő üzem már korábban is több sikeres márkát vezetett be a piacra. A Szent István pezsgőcsaládot 2011-ben bővítették. Az édes és az extra száraz mellett a vörös, a rozé és a muskotályos fajtákat is beállították. E két utóbbival aratott most sikert az izsáki cég Franciaországban.
A 2011-es év fejlesztéseként a legnépszerűbb Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőcsalád korábbi édes és száraz változatát kiegészítették a félszáraz rozé és az édes spumante muskotályos fajtával, valamint gyártani kezdték a Szent István extra száraz nyerspezsgőt.
Hiába vásárolták fel a külföldiek az elmúlt évtizedekben szinte az egész hazai pezsgőgyártást, Iszákon szó szerint a semmiből támadt újra életre az iparág és immár az elismert nemzetközi szakértők is elismerték a hazai tulajdonban lévő gyártók eredményeit. Csütörtökön a fővárosi Vörösmarty téren lévő karácsonyi vásáron is kiállító Szent István pezsgő eredményeit a főtéri „Zserbó-ban” ünnepelték meg a jóbarátok.
Díjnyertes magyar pezsgő a világ legnagyobb pezsgőversenyén
Budapest, 2011. december 8., csütörtök (MTI) – A Szent István muskotályos pezsgő aranyérmes lett a világ legnagyobb pezsgőversenyén, a Franciaországban 9. alkalommal megrendezett Effervescents du Monde nevű versenyen.
A Budapesten tartott csütörtöki sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a Royalsekt termékét emellett az a megtiszteltetés is érte a 24 ország 554 pezsgőjét felvonultató versenyen, hogy a legjobb 10 pezsgő közé is beválasztotta a szakmai zsűri. A legfinomabbak közé a magyar mellett francia, argentin, spanyol és olasz pezsgő került.
„Három éve vettük meg az izsáki pezsgőgyárat, az azóta eltelt időszakban megtízszereződött az eladásunk” – mondta Ungor Erik vezérigazgató, aki arról is beszámolt, hogy ezzel a muskotályos fajtával már tavaly is indultak a versenyen, akkor ezüstérmes lett, most pedig rozé pezsgővel is képviseltették magukat, amely szintén ezüstéremmel „mutatkozott be”.
A számos más terméket, így üdítő- és energiaitalokat is gyártó cég vezetői szerint a siker kulcsa, hogy a hagyományt ötvözték a korszerűséggel, ugyanis „a Royalsekt száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozásként száz százalékban magyar alapanyag felhasználásával a több évszázados izsáki szőlő- és borkultúra hagyományaira támaszkodva érte el ezt a sikert”.
Ungor Erik elmondta, hogy három éve 90 embernek adtak munkát, jelenleg már 300-nak. A jövőbeni tervekkel és fejlesztésekkel kapcsolatban pedig megjegyezte, ha jogszabályi szinten jövő évben tisztázódik a hungarikum fogalma, akkor szeretnék, ha bekerülne ebbe a muskotályos pezsgőjük, továbbá nemrég megvették az izsáki Biczó csárdát, amellyel bővítik a gyárat. Hozzátette, az eddig meglévő ötféle – édes, extra száraz, vörös, rozé és muskotályos – pezsgőből álló Szent István márkanév alatt futó termékcsalád egy hatodik taggal, az extra száraz nyerspezsgővel bővül.
:Ungor Erik, tulajdonos- vezérigazgató
Ungor Pál, tulajdonos- termelési igazgató
Fórián- Szabó Róbert, marketing igazgató
Tóth Gábor, főborász

Izsáki pezsgő a világ TOP 10-ben
Nagyaranyérem a pezsgő szülőhazájából-Franciaországból

Az izsáki Royalsekt Zrt. 2011-ben felülmúlta az egy évvel korábbi Franciaországban aratott sikerét. Első megjelenésünkkor a versenyen ezüstérmet hoztunk haza a Szent István muskotályos pezsgőnkkel az Effervescents du Monde elnevezésű nemzetközi habzóbor és pezsgőversenyről, idén nagyarany medállal jutalmazta a száztagú szak zsűri a muskotályos pezsgőnket.

A 2011. november 18-19-20-án kilencedik alkalommal rendezett világversenyen 24 ország 552 habzóborát, pezsgőjét értékelték a szakemberek. Ebben a mezőnyben szereztünk nagyaranyérmet.

Sőt, a TOP 10-be, vagyis a verseny tíz legjobb itala közé is bekerült díjnyertes pezsgőnk. Az „ezüstös hagyomány” sem tört meg, hiszen Szent István rozé pezsgőnkkel az ezüst érmet is hazahoztuk.

A Royalsekt Zrt. száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozásként, száz százalékban magyar alapanyag felhasználásával készült italaival érte el ezt a szép sikert.

A cégünk pezsgőpincészete – amely Európa egyik legnagyobb ilyen üzeme – , a hazai alapanyag biztosítására integrátori szerepet is felvállal. A szőlőtermelőket előleg fizetésével és a termelés garantált felvásárlásával ösztönözi – ennek is köszönhető, hogy olyan alapanyagokból dolgozhatunk, amelyekből valóban minőségi termékeket állíthatunk elő.

A körültekintő szakmai és szervező munka eredményeként a szakemberek és a széles fogyasztó közönség is nagyra értékeli termékeinket.

A Royalsekt Zrt. a több évszázados izsáki szőlő és borkultúra hagyományaira támaszkodva működik. E kultúra igazán gyümölcsözővé az 1800-as évek utolsó harmadában vált, amikor megszületett a speciális helyi szőlőfajta, az Izsáki Sárfehér, amely ma Arany Sárfehér néven erdettvédett hungarikum. Erre alapozva építettük fel, mi izsákiak a helyi borkultúrát, amelynek az Izsáki Állami Gazdaság fejlesztő munkájának köszönhetően, 1972-től a pezsgőgyártás is a részévé vált.

E hagyományok mentén építkezett az izsáki Royalsekt Zrt., s vele Európa egyik legnagyobb borászati üzemét működtető Ungor család is.

Idősebb Ungor Pál 1985-ben indította el családi vállalkozását, ennek keretében saját birtokunkon megtermelt szőlőből előállított bort forgalmaztunk. Egy évtizeddel később két fiát is bevonva a családi vállalkozásba, már mint Ungor és Ungor Borház Kft., a térség egyik jelentős szőlőfelvásárlója és feldolgozójaként működött.

2000-ben kezdtünk üdítőitalokat gyártani és forgalmazni. Közismert márkánk az Adrenalin Energiaital. Emellett számos más üdítőitalt is gyártunk, köztük a hazai kínálatban egyedinek számító, kizárólag izsáki szőlőből előállított, száz százalékos gyümölcstartalmú mustot, valamint a Violetta néven forgalmazott boralapú gyümölcskoktélokat.

A családi vállalkozás 2009-ben vásárolta meg a Royalsekt Zrt.-t a hozzátartozó borkombináttal. Az akkor 60 fővel működő üzemben ma már közel 300-an dolgoznak, s állítják elő azt a 60 millió palacknyi italt (pezsgőt, bort üdítőt),amelyet a hazai piac mellett Szlovákiába, Romániába, Hollandiába, Csehországba, Oroszországba, Koreába és Szerbiába exportálunk.
Működésünk alatt pezsgőforgalmunkat megtízszereztük, s bor- és üdítőital forgalmunk is folyamatosan nő. Termelésünk 70 százalékát belföldi nagykereskedelmi láncokon keresztül értékesítjük, gyakorlatilag az összes ismert üzletlánc forgalmazza termékeinket.

A pincészet kiváló szakemberei által előállított saját italaink mellett más cégek termékeit is forgalmazzuk. Győrben, Nyíregyházán, Miskolcon, Zalaegerszegen és Izsákon saját nagykereskedésünk működik.

A Szent István pezsgőcsaládot 2011-ben bővítettük. Az édes és az extra száraz mellett a vörös, a rozé és a muskotályos fajtákat is beállítottuk. E két utóbbival arattunk most sikert Franciaországban.

A 2011-es év fejlesztéseként, a legnépszerűbb Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőcsalád korábbi édes és száraz változatát kiegészítettük a félszáraz rozé és az édes spumante muskotályos fajtával, valamint gyártani kezdtük a Szent István extra száraz nyerspezsgőt.

Ungor Erik és Ungor Pál a Royalsekt Zrt. tulajdonosai és vezetői, fő üzleti filozófiánknak valljuk, hogy olyan elérhető árú, jó minőségű termékekkel legyünk a piacon, amelyek minél szélesebb hazai és külföldi fogyasztóközönséghez találnak utat. A franciaországi sikerünk, s itthoni térhódításunk azt mutatja, jó irányba tartunk.

A MEGHITT ÉS FENSÉGES PILLANATOK KIRÁLYI ITALA- SZENT ISTVÁN PEZSGŐ

Tóth Gábor főborász elmondta, hogy a díjnyertes muskotály kizárólag az illatos Cserszegi fűszeresből készül. A kivételes ízvilág titka a szakember szerint a kiváló minőségben, a kellő szakmai háttérben és a precizitásban rejlik.