Kezdőlap Régió Veszélyben Vajda Attila?

Veszélyben Vajda Attila?

Kozmann György elszántabb, mint valaha. 2011-ben országos bajnok lett és válogatót tudott nyerni C-1 500 méteren, így elindulhatott a szegedi világbajnokságon, ahol párosban Korisánszky Péterrel 9. lett. Az 500 méter azonban nem szerepel a kenusok olimpiai programjában, ezért a 34 éves versenyző idén az 1000 méterre koncentrál és új párt keres. Most azt is elárulja, hogy kiket szemelt ki magának…..

Két év kihagyás után tavaly 500 párosban indult a szegedi világbajnokságon, idén mi lesz a fő száma?

Természetesen elsősorban az 1000 méterre készülök. Bár eddig csak egyetlen kenus kvótánk van, de a májusi poznani világkupán még lehet kvalifikációt szerezni, amennyiben győzni tudunk valamelyik olimpiai távon. Bízom benne, hogy előtte itthon ki tudom vívni az indulási jogot arra, hogy C-2 1000 méteren rajthoz állhassak Poznanban.

Ki az, akivel össze akar térdelni a világkupán?

Jelenleg új párt keresek. Még nem tudom pontosan, hogy ki lesz az, de bárki is legyen, vele 2 és fél hónap múlva már csúcsformában kell, hogy legyek. A lehetséges társaim köre az elmúlt hónapokban két főre szűkült, szerintem Nagy Péter vagy Németh Szabolcs az, akivel jó eredményt érhetek el. Mozgásban, stílusban mindketten passzolnak hozzám.

Tegyük fel, hogy valamelyikükkel összetérdel, ki lehetnek itthon a legnagyobb riválisok?

Kicsit máshonnan közelíteném meg ezt a dolgot. Poznan előtt két héttel itthon ki kell vívni a jogot arra, hogy egyáltalán utazhassunk a világkupára. Ha találok magamnak egy új párt és vele nem tudok kiugrani a magyar mezőnyből, akkor nemzetközi szinten komoly bajok lesznek. Ha valaki kvótát akar szerezni, annak nem jelenthet gondot, hogy jól elverje a magyar riválisokat.

Mi van akkor, ha nem jut ki új párjával a világkupára?

Több variáció létezik. Ha nem jutok ki az új partneremmel a világkupára, de a magyarok szereznek kvótát C-2 1000 méteren, akkor az itthoni válogatón még mindig lehet esélyünk arra, hogy kivívjuk az olimpiai részvétel lehetőségét ebben a számban. Ha pedig minden esélyem elszáll, hogy párosban ott legyek Londonban, akkor nincs mese, neki fogok ugrani C-1 1000 méteren Vajda Attila torkának. Tavaly 5 hét alatt össze tudtam magam szedni annyira, hogy ötszáz egyesben megnyerjem az országos bajnokságot és ezren sem fogok megijedni senkitől. Nézze, nekem az idei év az utolsó nagy dobásom, bármire képes vagyok, hogy ott lehessek az olimpián.

Hol tart és hogyan folytatódik a felkészülése a versenyszezon kezdetéig?

Jelenleg Tatán vagyok edzőtáborban. Ott tartok, ahol ilyenkor kell, amit az edzőmmel elterveztünk, azt végre is hajtottuk a téli felkészülés során. Január végén indulunk Malájziába, ahol 1 hónapot töltünk, utána 3 hét Törökország következik. Onnan március végén már úgy kell hazajönni, hogy jó formában legyek az új párommal, hiszen a pótkvalifikáció miatt idén nagyon korán kezdődik a versenyszezon.