Kezdőlap Kecskemét A Belváros rövidhírei

A Belváros rövidhírei

1. Január a kecskeméti utánpotlás-sport jegyében – a KÉSZ az utánpótlás mellett Az előző esztendő utolsó hónapjaiban Vörösmarty részt vett a Rudolf-laktanya és a Kecskeméti Uszoda hasznosítását felülvizsgáló testület munkájában. A decemberi ülésen felkérést kapott, hogy a KÉSZ Holding Zrt. fejlesztési elképzeléseit ismertesse az abban szereplő szövetségek vezetőivel. Így az elmúlt hónapban megbeszélést folytatott az MLSZ (labdarúgás) az MKSZ (kézilabda) az MJSZ (jégkorong) valamint a Tenisz Szövetség vezetőivel. Valamennyi találkozó sikeres, mivel az elképzelések elnyerték valamennyi szövetség elvi támogatását. A további tárgyalásokról, és a Rudolf-laktanya hasznosításáról folyamatosan és részletesen beszámol a Belváros képviselője.

2. Gőzerövel készülünk a Nemzetközi Gyermek Játékokra és a Városi Sportnapra. Januárban több alkalommal is ülésezett a sport munkacsoport, ahol megkezdtük a munkát és döntéseket hoztunk a gyermek olimpiával és a városi sportnappal kapcsolatosan. Részletek a kesport.hu-n.

3. Köszönet a segítőknek, köszönet a Belvárosi Részönkormányzatnak. Oklevéllel köszönte meg a városi önkormányzat azok segítségét, akik közreműködtek a Szeretetebédek kiosztásában, a rendezvény megszervezésében. Videó itt.

4. Példaértékű a lakosság hozzáálása a hóeltakarításban A nagy mennyiségű leesett havat példamutató módon takarította el a lakosság a saját ingatlanok előtti közterületekről, járdákról. Ilyenkor nincs más feladata egy képviselőnek, lapátot kell ragadnia és be kell szállnia a hóeltakarításba.