Kezdőlap Régió Dombvári: 80%, hogy meglesz a kvóta 1000 egyesben

Dombvári: 80%, hogy meglesz a kvóta 1000 egyesben

Nem kifejezetten az egyesre készül, de idén is mindenképpen a hosszabb olimpiai távon szeretne jó eredményeket elérni Dombvári Bence. A fiatal kajakos tavaly nem szerzett kvótát K-1 1000 méteren, de ha úgy alakul, az olimpián is rajthoz állna ebben a számban.

A múlt szombati kajak ergométeres kupán meglepetésre csak 200 méteren állt rajthoz, ami öntől szokatlan, mi ennek az oka?

Sok lett volna nekem a hosszabb táv, mert éppen a pihenőhetemet töltöttem, az 1000 méteres futamra pedig illet volna külön is felkészülnöm. Viszont örülök annak, hogy magamhoz képest jól teljesítettem 200 méteren. Ideális körülmények között népszerűsítettük a sportágat az Aquaworldben, jól éreztem magam anélkül is, hogy jó eredményt értem volna el.

Idén ki lehet a legerősebb riválisa 1000 egyesben?

Nem készülök kifejezetten az egyesre, 1000 méteren szeretnék jól menni és mindenki az ellenfelem, aki erre a távra készül. Szívesen ülnék be egy jó párosba, vagy egy négyesbe is.

Mégis kinek lehet esélye arra, hogy elinduljon egyesben a májusi kontinentális pótkvalifikációs versenyen?

Tavaly Dombi Rudolf szerepelt a legjobban K-1 1000 méteren, de ő végül a 200 párost választotta, abban a számban indult a szegedi világbajnokságon. Ha idén sem tervez az egyessel, akkor remélem, hogy én indulhatok el Poznanban. Azt azért látni kell, hogy az 1000 egyes a feketeleves, nagyos erős lesz a mezőny az olimpián, már az is valódi bravúr, ha valaki bekerül a londoni döntőbe, éppen ezért nem sok magyar kajakos vállalja ezt a számot.

Mennyi esélyt lát arra, hogy a magyar induló – bárki is legyen az – kvótát tud szerezni májusban?

Ilyen tekintetben optimista vagyok. A lényeg, hogy a magyar versenyző megszerezze az első két hely valamelyikét, ez pedig nem lehet olyan nagy probléma, hiszen a legjobbak már kvalifikálták magukat az olimpiára. 80% esélyt látok arra, hogy a magyar induló kvótát fog szerezni Poznanban.

Milyen formában érzi magát a téli felkészülés végének közeledtével?

Hogy milyen formában vagyok, az csak a vízen fog kiderülni, de erősnek érzem magam. 3 hét múlva utazunk Sevilla-ba edzőtáborozni, ott kiderül, hogy mi lesz a fő számom az idén. Addig gőzerővel folytatom a téli munkát, vagyis futás, úszás, kondi minden mennyiségben.