Kezdőlap Régió „IRÁNY LONDON 2012” SZELLEMI OLIMPIAI VETÉLKEDŐ TERÜLETI DÖNTŐ

„IRÁNY LONDON 2012” SZELLEMI OLIMPIAI VETÉLKEDŐ TERÜLETI DÖNTŐ

A Magyar Olimpiai Bizottság – a Magyar Olimpiai Akadémiával, az ADIDAS Budapest Kft.-vel és a Pegazus Tours Kft.-vel együttműködve – országos olimpiatörténeti szellemi vetélkedőt hirdetett meg.

A vetélkedő célja az olimpiai eszme terjesztése és népszerűsítése, az olimpiákkal kapcsolatos ismeretek közös feldolgozása, az olimpiák történetében leginkább járatos résztvevők elismerése és a figyelem ráirányítása a 2012. évi Nyári Olimpiai Játékokra.

A vetélkedő résztvevőinek a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján keresztül tíz héten át – hetente tíz-tíz – összesen száz kérdésre kellett válaszolniuk. A verseny első szakaszából a 94 játékos jutott tovább, akik az ország hét helyszínén, azonos időpontban, azonos feladatokkal lebonyolításra kerülő területi versenyeken mérik össze tudásukat.

A területi versenyek egyik helyszíne Kecskemét, ahol a Városháza Dísztermében, 2012. február 18-án 10:00 órakor veszi kezdetét a vetélkedő. A városunkban zajló területi döntőben tizenhárman mérik össze tudásukat, akik közül hárman Kecskemét színeit képviselik.

A 2012. június 23-án záruló verseny díjazottjai tárgyjutalmakat és sportfelszerelést nyernek, az első két helyezett pedig az ókori játékok színhelyére Olümpia városába tehet látogatást.