Kezdőlap Régió Közel 500 alkotás az Invitel és a Katona József Színház rajzversenyén

Közel 500 alkotás az Invitel és a Katona József Színház rajzversenyén

Zrinyi Ilona Általános Iskola átveszi az Invitel különdíjat

 

 

 

Február 23-án átadták a díjakat a legügyesebb diákoknak, az Invitel különdíját a legtöbb pályamunkát beküldő intézmény, a Zrínyi Ilona Általános Iskola nyerte.

Az Invitel Zrt. és a kecskeméti Katona József Színház 2011 novemberében hirdetett rajzpályázatot gyermekek és kecskeméti iskolák részére a Winnetou színielőadás kapcsán „Hogyan tartották a kapcsolatot egymással és más törzsekkel az indiánok” címmel. 

  • A rajzversenyre közel 500 diák pályázott és összesen 11-en kaptak díjat . A legtöbben a Zrínyi Ilona Általános Iskolából küldtek be rajzokat, így ez az intézmény nyerte el az Invitel különdíját, egy monitor TV-t.

 Kecskemét, 2012. február 23. – A kecskeméti Katona József Színház és az Invitel kapcsolata 2011 őszén indult, amikor az Invitel megkezdte működését a régióban. Ez a hosszú távú támogatási megállapodás tette lehetővé, hogy a színház legújabb gyermek darabja, a Winnetou bemutatásra kerülhetett tavaly év végén. E bemutató kapcsán hirdették meg a közös szervezésű rajzversenyt novemberben. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy közel 500 alkotás érkezett a pályázatra. A diákok rendkívül nehéz helyzet elé állították a zsűrit, hiszen annyi színvonalas, kreatív és szellemes rajz érkezett, hogy szinte mindegyik díjat érdemelt volna. Az egyes korcsoportok helyezettjeinek járó elismeréseket Rozsnyai László, az Invitel régió vezetője, Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója és Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város oktatásért és kultúráért felelős alpolgármestere adták át a nyerteseknek február 23-án a Katona József Színházban. Az Invitel a nyertes rajzokból kiállítást is szervez, mely február 24-től megtekinthető a cég Telepontjában, a Bajcsy Zsilinszky krt. 8. alatt.

A rajzverseny mottója: „Hogyan tartották a kapcsolatot egymással és más törzsekkel az indiánok a vadnyugati síkságokon”. Ennek megfelelően a rajzokon láthatunk lovon mobiltelefonáló indiánokat, chat-szoba helyett chat-sátorban internetező indán gyerekeket, Facebook-ozó törzsfőnököt és persze voltak, akik a modern eszközök mellett még füstjeleket, galambpostát vagy tűzjelzéseket is komponáltak műveikbe.

Az első korcsoport nyertesei

„A kiválasztott rajzokon kívül még számtalan gyönyörű alkotás született. Gratulálunk minden kisdiáknak, aki ceruzát vagy ecsetet fogott és elküldte nekünk művét. Természetesen szeretnék köszönetet mondani a pedagógusoknak és az intézményvezetőknek is, akik támogatták és segítették a gyerekeket alkotásaik elkészítésében, közel 500 pályázat érkezett” – mondta el Rozsnyai László, az Invitel régió vezetője. „Az Invitel honlapján, a www.invitel.hu/rajzverseny oldalon hamarosan mindenki megtekintheti a győztes alkotásokat, a kecskeméti Telepontunkban pedig ki is állítjuk azokat. Nagyon örülök annak, hogy a Katona József Színházzal kötött együttműködésünk keretében a szinte mindig teltházas Winnetou előadás mellett rajzversenyünk is ilyen sikeres lett” – tette hozzá.

„Winnetou című bemutatónk, az Invitel támogatásával jött létre és eddig közel tízezren láthatták. A rajzverseny jó ötlet volt, de azt nem gondoltam volna, hogy az előadás látványvilága, története ennyi gyermeket ragad majd magával és késztet rajzolásra. Fontosnak tartom elmondani, hogy a darab és rajzverseny híre Kecskeméten túl is sikert aratott, hiszen még Hódmezővásárhelyről is küldtek pályázatot a diákok” – fogalmazott Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója a rajzverseny kapcsán.

A rajzverseny végeredménye

I. korcsoport általános iskola 1-3. osztályos tanulók

1. helyezett: Szűcs Hanna – Zrínyi Ilona Általános Iskola (Kecskemét), 2. osztály.

2. helyezett: Agárdi Erika – Eötvös Iskola Buzás János Általános Iskola tagintézménye (Nyárlőrinc), 3.osztály.

3. helyezett: Béres Nikolett – Kálmán Lajos Óvoda Általános Iskola (Méntelek), 3. osztály.

II. korcsoport általános iskola 4-6. osztályos tanulók

1. helyezett: Gombos Bernadett – Kertvárosi katolikus Általános Iskola, (Hódmezővásárhely) 6. osztály

2. helyezett: Fehér Eszter – Zrínyi Ilona Általános Iskola (Kecskemét), 4. osztály.

3. helyezett: Kanizsai Zsombor – Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola (Kecskemét) 5. osztály és Tóth Sándor – Belova Tóth László Általános Iskola (Kecskemét), 6. osztály.

III. korcsoport általános iskola 7-8. osztályos tanulók

1. helyezett: Seres Sába Gerda – Eötvös Iskola Buzás János Általános Iskola tagintézménye (Nyárlőrinc), 7. osztály.

2. helyezett: Móni Edina – II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. (Kecskemét), 7. osztály.

3. helyezett: Kirják Bence – Katona József Gimnázium (Kecskemét), 7. osztály és

Babay Imola Anna – Katona József Gimnázium (Kecskemét), 7. osztály

A rajzverseny nyertesei korcsoportonként könyvutalványt és Invitel ajándékcsomagot kaptak. A legtöbb pályázatot beküldő intézmény, a Zrínyi Ilona Általános Iskola pedig elnyerte az Invitel különdíját, egy monitor TV-t.

 Az Invitel tavaly ősszel mutatkozott be Kecskeméten egy nagyszabású BÚÉK Party keretében

2011. október 1-jével több régióban, így Kecskeméten is az Invitel váltotta a FiberNetet. A kecskeméti Telepont megnyitása apropóján, az új ügyfelek köszöntésére délelőtt sajtótájékoztatóval, délután pedig nagyszabású rendezvénnyel készült a cég. Kecskemét kiemelt szerepet tölt be az Invitel életében, az elmúlt időszakban a vállalatnak több fejlesztése is ie koncentrálódott. A 2011 nyarán megkezdett hálózatfejlesztési program tavaly decemberében lezárult, ennek köszönhetően Kecskemét teljes területén elérhetők a minőségi televíziózáshoz és a tökéletes internetezéshez szükséges extra nagy sebességű szolgáltatáscsomagok. A hálózatfejlesztési törekvések mellett az Invitel fontos feladatának tekinti a város, illetve a régió kulturális életének támogatását is, ezért kötött megállapodást a Kecskeméti Katona József Színházzal, melynek keretében színpadra kerülhetett a gyermekeknek szóló Winnetou című darab.