Kezdőlap Régió Schmidt Gábor az NSK főigazgató-helyettese lesz

Schmidt Gábor az NSK főigazgató-helyettese lesz

Március elsejei hatállyal Schmidt Gábort, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddigi főtitkárát nevezték ki a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettesének. A szövetség elnöksége már több jelölttel is tárgyalt a lehetséges utódok közül.

Tavasztól új főtitkára lesz a Magyar Kajak-Kenu Szövetégnek, Schmidt Gábor ugyanis a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyetteseként dolgozik tovább. Schmidt Gábor a sportág elmúlt bő 15 éves „aranykorának” egyik fontos szereplője volt: kajakedzőként, majd szakosztály igazgatóként dolgozott a KSI-ben, 1997-től 2002-ig az ifjúsági válogatott vezetőedzője, ezt követően pedig 10 évig az MKKSZ főtitkára volt. Március elsejétől a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyetteseként többek között az olimpiai központok és az intézményhez tartozó egyéb létesítmények napi üzemeltetését irányítja.

„Gábor a magyar sportélet egyik legeredményesebb, legkiemelkedőbb főtitkára volt. Már egy ideje tudtuk, hogy más, új céljai vannak, korábban is tájékoztatott erről a szándékáról. Természetesen megértjük a döntését, azt azonban nem titkolhatom, nagyon sajnáljuk, hogy az olimpia előtt hat hónappal hozta meg ezt a döntést. Mondom ezt annak ellenére, hogy minden főtitkári feladatát korrektül és tisztán lezárta. A tavalyi évet pozitív pénzügyi mutatóval zárta a szövetség, pontot tettünk a szegedi világbajnoksággal kapcsolatos ügyek végére, és ősszel elkészült az olimpiai felkészülési terv is. A szövetség szeretné, ha Gábor valamilyen minőségben továbbra is együtt dolgozna velünk, a sportágnak ugyanis szüksége van az elmúlt 20-25 évben gyűjtött tapasztalataira” – mondta Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.

„A szövetség természetesen felkészült Schmidt Gábor pótlására. Az elnökség úgy döntött, hogy sportágon belülről érkezzen az új főtitkár, már több esélyes jelölttel is tárgyaltunk. A most pénteki elnökségi ülésen véglegesítjük azt a feltételrendszert, ami alapján ki tudjuk választani a legmegfelelőbb szakembert. Ugyanezen az ülésen már a 2013-ban kezdődő olimpiai ciklus szervezeti és irányítási rendszeréről is tárgyalunk” – tette hozzá Baráth Etele.