Kezdőlap Régió „Az ifjúságsegítő képzés interprofesszionális fejlesztése”

„Az ifjúságsegítő képzés interprofesszionális fejlesztése”

„Az ifjúságsegítő képzés interprofesszionális fejlesztése”
TÁMOP 5.4.4-09/2-C-2009-0002

A Kecskeméti Főiskola konzorciumi vezetésével 2010 őszén indult „Az ifjúságsegítő képzés interprofesszionális fejlesztése” című projekt a befejezéséhez közeledik. A projekt több mint 40 milliós uniós társfinanszírozással valósult meg, időtartama alatt tucatnyi tantervi egység, tananyag, képzés, regionális találkozó, a képző intézmények szakfelelőseinek műhelytalálkozói, három kutatási program és két konferencia szolgálta az ifjúságszakmai képzést a szociális, a pedagógiai és a közművelődési szféra határterületein.
A március 29-ei zárókonferencián a partnerek – a főiskola mellett a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság, illetve a Magyar Pedagógiai Társaság – és a közreműködők összegzik a projekt megvalósítása során elért eredményeket, és kitekintést adnak az ifjúságsegítő képzés jövőjére vonatkozó alternatívákról.
A konferencián – a menedzsment beszámolóin túlmenően – a fejlesztők, a lektorok, a képzők és a felhasználók nézőpontja is hangsúlyosan érvényesül, valamint bemutatásra kerülnek az elkészült tantervi egységek és tananyagok, amelyek a szakképzésben, az alapképzésben és a felnőttképzésben is alkalmazhatók.