Kezdőlap Régió „Iránytű a jövő szakemberének” – A Kecskeméti TISZK

„Iránytű a jövő szakemberének” – A Kecskeméti TISZK

TÁMOP-2.2.3-09/1-2009-0017
„Iránytű a jövő szakemberének – A Kecskeméti TISZK szak- és felnőttképzésének fejlesztése a munkaerőpiaci alkalmazkodás elősegítésére”
Kedvezményezett: Kecskeméti TISZK Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft.

Hamarosan zárul a Kecskeméti TISZK TÁMOP projektje

A Kecskeméti TISZK TÁMOP-2.2.3-09/1-2009-0017 azonosító számú projektje keretében megvalósuló fejlesztések a végéhez közelednek, a projekt sajtótájékoztatóval egybekötött zárórendezvénye 2012. március 28-án kerül megrendezésre.

Az elmúlt bő két év alatt a projektben számos projekttevékenység valósult meg, amelyek közül a következőket érdemes kiemelni:

A projekt közösségi programjai közül a „TÉR” közösségi program, valamint a nyári „TÉR” tábor is hátrányos helyzetű gyermekek részére került megrendezésre. A „Mi a pálya?” szakmaválasztási börze szintén két alkalommal került megrendezésre, eseményenként több mint 1.000 általános iskolás diák részvételével. A projekt keretében 22 továbbképzés is megvalósult a TISZK partnerintézményeiben dolgozó 288 pedagógus részvételével. A folyamatban lévő és megvalósult pedagógiai-módszertani fejlesztésekre nyújtott lehetőséget több szakmai fórum is, amelyek során a partnerintézmények is képviseltették magukat.

Magyar és német nyelven számos elektronikus tananyag kifejlesztésre került a partnerintézmények duális képzéseinek megfelelően. Létrejött a „Mi a pálya?” pályaorientációs szakmaválasztási központ, melynek keretén belül a tavalyi évben pályaválasztási, ill. életvezetési tanácsadásban összesen mintegy 700 diák részesült.

Megírásra került a „Mi a pálya?” tanári és tanulói kézikönyv és elkészültek a pályaválasztási tanácsadást segítő, a diákok kompetenciáinak mérésére szolgáló tesztgyűjtemények.

A Kecskeméti TISZK képzőhelyeiről, szakmacsoportjairól bemutató reklámfilm készült, a projekt során kialakított új honlap pedig folyamatosan frissülő információkkal várta az érdeklődőket. A projekt célkitűzéseinek megfelelően számos tájékoztató kiadvány is kiadásra került, amelyek közül a 100 oldalas „Mi a pálya?” beiskolázási kiadványt, valamint a „Mi a pálya” legyező szóróanyagot érdemes megemlíteni.

A projekt eredményeit egy 20 oldalas, összefoglaló kiadvány összegzi.