Kezdőlap Régió 28 millió forintos támogatást ad Kecskemét önkormányzata a megyei kórház működéséhez

28 millió forintos támogatást ad Kecskemét önkormányzata a megyei kórház működéséhez

Támogatási szerződést kötött Kecskemét Önkormányzata és a Bács-Kiskun Megyei Kórház. A megállapodást dr. Zombor Gábor polgármester és dr. Svébis Mihály főigazgató látta el kézjegyével. A szerződésben szerepel: az önkormányzat 28 millió forinttal támogatja a kórház idei működését.
Dr. Zombor Gábor ezzel kapcsolatosan elmondta: a Bács-Kiskun Megyei Kórház betegeinek több mint fele kecskeméti, ezért a város vezetése fontosnak tartja, hogy anyagi forrásokkal is hozzájáruljon a minőségi ellátás fenntartásához.
Kecskemét idei költségvetésében egyébként az elmúlt évekhez hasonlóan 2012-ben is jelentős összeg szerepel egészségügy feladatokra. A megyei kórház támogatása mellett például szintén mintegy 28 millió forintos előirányzat épült be a hetedikes lányok humán papillomavírus elleni védőoltásának támogatására.
„Kecskemét stabil gazdálkodása és költségvetési helyzete továbbra is lehetővé teszi, hogy támogassuk mindazon célokat, amelyek az itt élők életminőségére, egészségére pozitív hatással vannak.” – hangsúlyozta a polgármester.
Dr Svébis Mihály köszönetet mondott a támogatásért, kiemelte: „A jelenlegi átalakuló egészségügyi rendszerben fontos, hogy számíthatunk Kecskemét város segítségére. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy betegeink jól járjanak az átszervezésekkel, és magas szintű ellátásban részesüljenek. Ehhez azonban minden résztvevő, segítő együttműködésére van szükségünk.”