Kezdőlap Régió Elkezdődött a Lánchíd utcai iskola tornacsarnokának felújítása

Elkezdődött a Lánchíd utcai iskola tornacsarnokának felújítása

2012. március 5-én – megkezdődött Kecskeméten a Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola Lánchíd utcai Általános Iskolája sportcsarnokának felújítása. A bruttó 21,6 millió forintos beruházás a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. által menedzselt pályázat keretében valósul meg, amelyhez a Belügyminisztérium által nyújtott támogatás 17.280.000 forint, az önerő pedig 4.320.000 forint. A kivitelezést a Penor Kft. végzi.
A közfoglalkoztatottaknak is munkát adó fejlesztés során megtörténik a lapos tető szigetelés cseréje, felújítása. A meglévő fém nyílászárókat korszerűsítik, ennek során 290 négyzetméter kopolit üvegfelületet cserélnek hőszigetelt üvegre. A tornacsarnok parkettáját szintén felújítják, 24×48 méteren.
A munkálatokat követően az intézményben egy modern módszertani és sportközpont jöhet létre, amely kielégíti Kecskemét legsűrűbben lakott városrészének igényeit. A hőtechnikai paraméterek megváltoznak, így várhatóan 15 százalékkal csökkennek a működtetés költségei. Az intézmény és a fenntartó önkormányzat a korábban hibaelhárításra fordított összegeket is megtakaríthatja, így összességében több forrás jut a minőségi feladatellátásra, eszközbeszerzésre és rangos sportesemények szervezésére.