Kezdőlap Régió Friss és praktikus – a konzervzöldség előnyei

Friss és praktikus – a konzervzöldség előnyei

A zamatos ízű és egész évben korlátlanul elérhető Bonduelle -zöldségkínálat, igazi alternatívát jelenthet a mindennapi étkezések során. Nem csak friss, de még az egészségünkre is pozitív a hatásuk – itt az ideje eloszlatni a tévhiteket a konzerv élelmiszerekkel kapcsolatban!

Egy jó étel alapkövetelménye minden esetben a frissesség és a zamatos íz. A Bonduelle kukoricái, gombái, zöldborsói, és további termékei, nem csak megőrzik friss ízüket –mivel betakarításuk és feldolgozásuk között csupán pár óra telik el – de mindig, szezontól függetlenül elérhetőek bárki számára.

Időt és fáradságot spórol Önnek a Bonduelle!

És nem csak ezekkel az előnyökkel rendelkeznek a Bonduelle zöldségei! A háziasszonyok jelentős időt és fáradságot spórolhatnak meg, ha a Bonduelle termékeit választják, hiszen a kukoricák, gombák és más finom alapanyagok már felhasználásra alkalmas állapotban kerülnek hozzájuk a boltok polcairól. Nincs szükség órákig tartó zöldségtisztításra, borsó – vagy babfejtésre és az alapanyagok további áztatására, azonnal elkészíthetőek belőlük a finomabbnál finomabb ételek.

Nem tartalmaznak tartósítószert

Általános tévhit az is, hogy a konzerv zöldségek és gyümölcsök rossz minőségűek és egészségtelenek. A főzés során felhasznált konzervzöldségeknek komoly minőségbiztosítási szűrőn kell átesniük, mielőtt forgalomba kerülnének. Ráadásul nem árt tudni a tudatos fogyasztónak azt sem, hogy a konzervtermékek összeállításánál, az eljárás során tartósítószert sem alkalmaznak, a Bonduelle termékei GMO-mentesek. A zöldségek betakarítása és a feldolgozás folyamata között csak néhány óra telik el, így a késztermék megőrzi az alapanyag ízét és tápértékét. Mesterséges tartósítószer helyett a konzervtermékek 115-130°C-on, hőkezeléssel tartósítottak, ezt a technológiát 1810-ben fedezte fel Nicolas Appert. A hőkezelés célja, hogy kiirtsa a baktériumokat, így éveken keresztül tárolható a termék szobahőmérsékleten is, anélkül hogy érezhetően veszítene a minőségéből. A konzervdobozok légmentesek és belső felületüket is egy ún. innert réteg védi.

Cégtörténet
A Bonduelle Csoport 1990-ben kezdett el magyarországi konzervipari feldolgozó üzemek felkutatásába, majd 1992-ben felvásárolta az akkor már létező nagykőrösi üzemet. Mivel a többletgyártáshoz szükséges energiaellátást Nagykőrösön már nem tudták biztosítani, így a békéscsabai üzem 2003. január 23-án a Bonduelle tulajdonába került és új néven, mint Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. folytatta tevékenységét. 2004. december 1-től a Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. fuzionált a Bonduelle Nagykőrös Kft. -vel, és így a két telephely egy irányítás alá került. A Bonduelle cégcsoport közép-kelet-európai régióját négy ország alkotja: Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia. Kereskedelmi-és marketing képviselet Budapesten és Prágában működik. A Bonduelle termékpalettáját konzerv és fagyasztott termékek alkotják. Ezekbe beletartoznak az alapzöldségek, a zöldségkeverékek, az ízesített babok, a savanyúságok, valamint a fagyasztott kategóriában a wok zöldségek is. A Bonduelle legfőbb célja, és ez a hazai üzemek legfontosabb fejlesztéseinek is a mozgatója, hogy a legjobb minőségű készterméket tegye a fogyasztók asztalára, a lehető leghatékonyabb technológiával. Ezért folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiát, csökkentve a gyártás során felhasznált energiát, veszteségeket. A cég Magyarországon közvetetten közel 1000 embert foglalkoztat (ebbe beletartoznak a szezonális munkák is). Kb. 120 beszállítóval van kapcsolatban a Bonduelle, 1992 óta nagyon alacsony a fluktuáció. Az elmúlt 20 évben – többek között – ezért is volt képes arra a cég, hogy komoly mezőgazdasági tényezővé váljon.

Louis Bonduelle Alapítvány
A Louis Bonduelle Alapítvány fontos küldetésének tartja, hogy fenntarthatóan változzanak az étkezési szokások, mivel a jótékony hatású zöldségfogyasztás közös érdekeket szolgál. A Bonduelle Csoport által 2004 októberében létrehozott alapítvány azon tevékenykedik, hogy mindenki számára elérhetővé válljon a mindennapi zöldségfogyasztás és mindez hasznos, érthető és érdekes módon történjen. Az ECOG (European Childhood Obesity Group) és a Louis Bonduelle Alapítvány három éve társult egy 10 000 eurós európai díj létrehozásával, mellyel egy, a gyermekkori elhízás leküzdésére irányuló tudományos kutatást vagy népegészségügyi tevékenységet jutalmaznak. 2011. szeptember 9-én a harmadik alkalommal adták át az ECOG és a Louis Bonduelle Alapítvány különdíját Pécsett, a Hotel Palatinusban, az ECOG 21. Európai Konferenciáján.