Kezdőlap Régió HATÁRON ÁTNYÚLÓ FELSŐOKTATÁSI PARTNERSÉG Együtt fejlesztett mechatronikai tantervet a...

HATÁRON ÁTNYÚLÓ FELSŐOKTATÁSI PARTNERSÉG Együtt fejlesztett mechatronikai tantervet a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Kecskeméti Főiskola

Sikerrel zárult a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának közös projektje, amelyre a Szerbia-Magyarország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programból nyert támogatást a két felsőoktatási intézmény. A főiskolák az alap- és mesterképzés mechatronika tanterveinek fejlesztésére és összehangolására vállalkoztak azzal a céllal, hogy megteremtsék a két intézmény közötti átjárhatóságot.
A program megvalósítása során a Kecskeméti Főiskola elsősorban a tananyagok szakmai szempontok alapján történő kialakításában és finomhangolásában vállalt jelentős szerepet. A szakmai tapasztalatok megvitatására Kecskeméten egy workshop és egy konferencia keretében tudományos szinten is lehetőség nyílt. Ezeken a rendezvényeken a projektben aktívan részt vevő felsőoktatási szakemberek mellett külső szakértők (Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) is tartottak a témához szorosan kapcsolódó szakmai előadásokat.
A pályázat egyik legfontosabb eredménye, hogy a szabadkai partner elindította a mechatronika BSc és MSc szak akkreditációs folyamatát. A két intézmény kutatói között kutatási együttműködések is kezdődtek, amelyek a közös projekt lezárulta után is biztosítják a jó partneri viszony fennmaradását.