Kezdőlap Régió Megújul a Békás szökőkút!

Megújul a Békás szökőkút!


A Belvárosi Részönkormányzat legutóbbi ülésén döntött a Békás szökőkút felújításáról. A tagok azt szeretnék, hogy ismét teknősök és halak vegyék birtokukba a sokak által szeretett, egykoron szebb napokat látott kismedencét. Ehhez szükség van egy víztisztító berendezésre, a környezet rendezésre, kis társadalmi munkára és a közösség erejére, hogy még véletlenül se forduljon meg senki fejébe a rongálás vagy lopás gondolata.

Lakossági észrevételek a Rákóczi út felújításával kapcsolatban. A Belvárosi Részönkormányzat foglalkozott a Rákóczi út felújításával kapcsolatban felmerült lakossági észrevételekkel is. Egyhangú volt az álláspont, hogy a felújítást követően a Városi Mozi épületének megfelelő funkciót kell találni. Hiszen megfelelő funkció esetén valódi élet költözhet a remények szerint ismét közkedvelt sétány közelében. A Részönkormányzat döntött arról is, hogy a közgyűlés a Rudolf Laktanyához hasonlóan ötletpályázatot írjon ki a hasznosítást illetően: egyetlen kikötés ezzel kapcsolatban, hogy olyan tevékenység legyen a Moziban, ami nem igényel éjszakai nyitvatartást.

Új szemétgyűjtők a Belvárosban. A Részönkormányzat ülésén áttekintették a 2011-es pénzügyi teljesítést is. Ennek megfelelően az egyik legutolsó tétel alapján a napokban kerülnek ki új szemétgyűjtők a belvárosba.

Részönkormányzati ülésre invitáljuk Kecskemét új Rendőrfőkapitányát. A következő üléseink valamelyikére meghívjuk Kecskemét Város új Rendőrfőkapitányát hogy áttekintsük a belváros közbiztonságát illetve kérdéseket, kéréseket fogalmaznánk meg az itt élők érdekében. A találkozót Vörösmarty Attila, a Belváros képviselője hétfőn délelőtt készíti elő az új Főkapitánnyal.

Közadakozás a Szentháromság szoborért. A gyűjtés jelenleg is tart, várják a felajánlásokat a jövőre 270 éves gyönyörű szoborcsoport felújítására. Az adakozás az adventi vásáron felállított pavilonban is lehetséges. Az OTP bankos számlaszám: 11732002-20392329utaláskor kérjük tüntessék fel “EJE gyűjtés a Szentháromság szoborért” Fogjunk össze, hogy ne csak fotókról ismerjék utódaink az egykori kecskeméti polgárok közadakozásából fölállított emlékművet!