Kezdőlap Régió Szentkirályi: a piacvezető szerep töretlen

Szentkirályi: a piacvezető szerep töretlen

Hungarikumok együttműködését szorgalmazza a sikeres magyar márka forgalmazója

2012. március 5., Szentkirály, Budapest – Tavaly a hazai kiskereskedelmi ásványvízpiac az összesített forgalmak alapján mennyiségben 0,5%-ot, értékben pedig 4,7%-ot növekedett az előző évhez képest. A márkatermékeket gyártó vállalatok között értékben – az ACNielsen kumulált vízpiaci adatai alapján* – tartja piacvezető pozícióját a Szentkirályi Ásványvíz Kft. A társaság 2011-ben 6,05 milliárd forint árbevételt, és ezzel 13%-os növekedést ért el a bázis időszakhoz képest, 2012-re pedig 14%-os növekedést tervez.

A HoReCa területén több sikert is elkönyvelhet a Szentkirályi: saját kereskedelmi csapatának köszönhetően az aktív, képviselői által látogatott és vásárló boltszáma 117%-kal növekedett. A gasztro üveges termékek esetében az áremelés ellenére 19%-os volumen-növekedést realizált literben, árbevételben pedig 46%-kal többet teljesített. A gazdasági sikerek mellett újabb díjjal gazdagodott a márka: a 2012. évi SIAL d’Or nemzetközi verseny magyarországi fordulóján a Szentkirályi ásványvíz 1 literes kiszerelése lett az alkoholmentes kategória győztese.

A hazai márkák összefogása érdekében a társaság idén együttműködéseket kezdeményez magyar cégekkel. A Szentkirályi elsőként az MVM Partner ZRt.-vel fogott össze, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem és a megújuló energiák fontosságára.