Kezdőlap Régió Kovács Katalin: edzem, edzem és edzem

Kovács Katalin: edzem, edzem és edzem

A kép illusztráció
A kép illusztráció
Javul a januárban megműtött keze a kétszeres olimpiai bajnoknőnek, de még korántsem tökéletes. A világ egyik legeredményesebb sportolója ettől függetlenül jó hangulatban készül az Antalyai edzőtáborban és összeszorított foggal harcol azért, hogy a májusi egyes válogatón biztosítani tudja az olimpiai csapatba kerülést.

„Legszívesebben visszatekerném az időt és nem ülnék fel arra az átkozott biciklire” – mondja Kovács Katalin, aki még októberben szenvedett egy edzés során kerékpáros balesetet. Akkor letört a könyökében az orsócsont egy része. Aztán januárban egy rendezvényen botlott meg és esett el a magas sarkú cipője miatt, utána vált elkerülhetetlenné a műtét, ami jól sikerült ugyan, de Kovács karja azóta sem tökéletes.

„Most edzem, mint bárki más, hiszek az orvosaimnak és hiszek magamban is, bízom benne, hogy nem fog akadályozni a sérülésem és sikeres lesz az idei szezonom. Tény, hogy két hete kicsit jobban fájt a karom, akkor néhány napig nem eveztem, de most kajakozom, végzem a munkát becsülettel, nem rágódom sokat a bajomon és nem is igazán szeretek erről beszéli” – zárta le a témát a bajnoknő.

A Domino Honvéd lánycsapata már a második három hetét tölti idén tavasszal Törökországban, a másfél hónapos edzőtábort egy hetes hazautazással szakították meg.

„Az időjárás nem igazán kedvez nekünk. Bár a hőmérséklet napról-napra kellemesebb, de nagy a szél, ez eléggé megkeseríti az életünket. Egyébként egész héten dolgozunk, egyelőre kizárólag egyes hajóban készülünk, faljuk a kilométereket, csak vasárnapra szoktunk pihenőt kapni az edzőnktől, Csipes Ferenctől. Ilyenkor leginkább az ágyban, vagy a szállásunkon, a medence partján próbálok regenerálódni” – árulta el a kajakkenusport.hu-nak Kovács Katalin.