Kezdőlap Régió Mesedarabbal nyert díjat

Mesedarabbal nyert díjat

a kép illusztráció
a kép illusztráció
Galuska László, a Kecskeméti Főiskola oktatója

Megosztott második díjat nyert Galuska László, a Tanítóképző Főiskolai Kar oktatója a maga nemében legrangosabb, Lázár Ervinről elnevezett mesedarabíró pályázaton. A zsűri nem adta ki az első díjat, tehát Galuska László munkája a két legjobbnak ítélt darab egyike.
A pályázatot a Pécsi Nemzeti Színház és a Jelenkor szerkesztősége hirdette meg azzal a céllal, hogy kortárs magyar mesedarabok műsorra tűzésével közelebb hozzák a színházat a gyermekekhez, ugyanakkor az is elvárás volt a pályázókkal szemben, hogy a darab családi előadásként is bemutatható legyen. A felhívásra mintegy 150 alkotás érkezett, közöttük több ismert, élvonalbeli kortárs szerző munkája.
A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatója, Galuska László „A Sivatag hercege” című, keleti tárgyú mesével nevezett, melynek legfontosabb üzenete, hogy világunkból nem tűnhetnek el a mesék.
A második díjat nyert alkotók 500-500 ezer forint pénzjutalomban részesültek, és a napokban kezdődnek el azok a tárgyalások, melyek alapján eldől, hogy a teátrum melyik szerzővel állapodik meg darabja színpadra állításáról. Erre a tervek szerint már a 2012/2013-as évadban sor kerül.

Információforrás: pecsma.hu