Kezdőlap Régió Újabb elismerés a kecskeméti tehetséggondozásnak

Újabb elismerés a kecskeméti tehetséggondozásnak

2012. március 24-én az Országos Tehetségnapon jelentették be, hogy egy kecskeméti diák is különdíjat nyert a Nemzeti Tehetségtanács „Felfedezettjeink 2012” pályázatán. A díjazott Karazsia Zoltán a Kecskeméti S.O.S. Gyermekfalu lakója.
A pályázatot a Gyermekfaluban élő tehetséges fiatalok támogatását felvállaló Útravaló Alapítvány nyújtotta be. A tehetséges diák a sportolói karrierje szempontjából fontos edzőtáborok, felszerelések finanszírozására nyert el támogatást..
Az elismeréssel együtt járó ötvenezer forint értékű pénzjutalmat az Útravaló Alapítvány elnöke Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár adja át április 5-én a Gyermekfaluban, ünnepélyes sajtótájékoztató keretében kerül sor, amelyen az alapítvány és az önkormányzat képviselői tájékoztatást adnak azokról a pályázati lehetőségekről, programokról, amelyek révén a Kecskeméti Tehetségtanács keretében működő Tehetségpontok, a kecskeméti tehetséggondozásban szerepet vállaló intézmények, szervezetek működési feltételei javíthatóvá válnak. Ilyen pályázati lehetőségeket kínál egyrészt a Társadalmi Megújulás Operatív Program több alprogramja, illetve a Nemzeti Tehetségprogram, amely többek között a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermekekkel kapcsolatos feladatok ellátására kínál pályázati forrásokat.
A Kecskeméti Tehetségtanács, amely 2012 januárjában újabb két tehetségponttal bővült, ezeknek a pályázati programoknak a figyelembe vételével segíti a városban és a kecskeméti kistérségben működő tehetségpontok, tehetségműhelyek forráslehetőségeinek bővítését, a pályázati információk érintettek felé való eljutásával, a pályázati projektek kidolgozásával és megvalósításával kapcsolatos munka összefogásával.
A sajtótájékoztatón az alapítvány elnöke mellett részt vesz Dr. Provaznik Balázs, a Kecskeméti Önkormányzat osztályvezetője, Kézi Zoltánné, az S.O.S. Gyermekfalu vezetője.

Illusztráció