Kezdőlap Régió Zeneterápiás programokkal és életmentő műszerekkel gazdagodik a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Zeneterápiás programokkal és életmentő műszerekkel gazdagodik a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat eddigi történetében már eddig is számos nagyszerű, Bács-kiskun megyei orvos kapott jelölést. Közülük többen a legjobbak között végeztek, négyen pedig Astellas-díjasok lettek. Emberségük és szakmai teljesítményük elismeréseképpen a pályázatot gondozó Astellas Pharma, a MOTESZ és a Bács-Kiskun Megyei Kórház a megye és Kecskemét város elöljáróit, döntéshozóit, a kórház dolgozóit, a Városháza dísztermében ma közös ünneplésre hívta.
Az eseményen részt vett Dr. Zombor Gábor, Kecskemét megyei jogú város polgármestere is, aki köszöntőjében a megye egészségügyi ellátásának fontos pilléreit jelentő, emberségről, helytállásról és szakmai felkészültségről egyaránt tanúságot tevő orvosok megtartásának fontosságát hangsúlyozta. Az ünnepi fogadás során bemutatkozott a Bács-Kiskun Megyei Kórház három Astellas-díjas orvosa: Dr. Gera László PhD, sebész-traumatológus főorvos, Prof. Dr. Cserni Gábor patológus főorvos és Dr. Dr. Oberna Ferenc PhD, arc-, állcsont- és szájsebész főorvos, és dr Réfy Miklós a kalocsai kórház orvosigazgatója, aki a legtöbb közönségszavazatot kapott. Mint elhangzott, a Bács-Kiskun Megyei Kórház nem csak azért különleges, mert orvosai sikereket érnek el, hanem azért is, mert ez az intézmény foglalkoztatja jelenleg a legtöbb Astellas-díjas gyógyítót. Dr. Markovich György, a díjalapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója köszöntő beszédében hangsúlyozta: „Az év orvosa pályázat meghirdetésével legfőbb célunk az orvosok társadalmi megbecsülésének erősítése, a nagyszerű gyógyítói teljesítmények elismerése és a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok bemutatása. Meggyőződésünk, hogy a pozitív visszajelzések orvosnak és betegnek egyaránt fontosak, hisz sok esetben ezek teremthetik és erősíthetik meg igazán a gyógyulás során oly fontos bizalom alapját.”
Az ünnepi fogadáson Dr. Markovich György a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítvány számára 1.000.000 forint összegű adományt ajánlott fel.
Dr. Bozóky Géza főigazgató helyettes ezzel kapcsolatban elmondta: az Alapítvány a kapott összeget életmentő eszközök beszerzésére és egy különleges, Magyarországon egyedülállónak számító kezdeményezés elindítására szeretné felhasználni. A kecskeméti Kodály Iskolával együttműködésben olyan zeneterápiás programsorozatot szeretnének elindítani, amelynek során a zeneiskola növendékei a kórház erre alkalmas osztályain a betegek gyógyulását a zene erejével is segíteni tudják.
Dr Mészáros János a GYEMSZI Területi igazgatója köszöntőjében méltatta a Dél-Alföldi régióban kitüntetett Astellas-díjas orvosokat. Hangsúlyozta szerepüket az egészségügyi ellátás javításában, a szakmai felkészültségen túl az emberi magatartás jelentőségét emelte ki.
Az ünnepi eseményen az említettek mellett jelen volt többek között Prof. Dr. Ertl Tibor, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának dékán helyettese, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke, Kecskemét város alpolgármesterei: Katonáné Szabó Gabriella, Mák Kornél, Szemereyné Pataki Klaudia is.

További információ:
Horváth Attiláné – 06 30 289 4809 (Bács-Kiskun Megyei Kórház) [email protected];
Morva Gábor – 06 30 330 3000 [email protected]