Kezdőlap Régió Balatonfüred

Balatonfüred

Kecskeméti sikerek a füredi Jókai Napokon
Balatonfüreden 2012. április 28-a és május 4-e között, immár 21. alkalommal rendezték, rendezik meg neves írónk, Jókai Mór emlékét őrző és ápoló kulturális fesztivált.
Irodalmi, képző-, filmművészeti, valamint népzenei rendezvényekkel tarkított Jókai Napokra városunk vezető tisztségviselői, valamint több neves kecskeméti művész, alkotó és művészeti csoport kapott meghívást.
Április 28-án a Kisfaludy Galériában Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió igazgatója nyitotta meg a „40 éves a Kecskeméti Rajzfilmstúdió” című kiállítást, amelyet a gyermekek örömére a stúdió mesefilmjeiből válogatott több órás, folyamatos filmvetítés követett.
Ugyancsak a Jókai Napok elmaradhatatlan és egyedülálló gasztronómia élményt kínáló eleme a Koloska-völgybeli Jókai bableves főző verseny. A gyönyörű természeti környezetben megrendezett versenyen Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatát a Fekete Gólya Étterem kiváló szakácsai képviselték. Gémesi Norbert, Kecskeméti István és Börönte Krisztián által – igazi kuriózumként- agyag köcsögedényben készített többféle ízesítésű bablevelest a zsűri megosztott ezüst éremmel díjazta. Ez évben a kulináris élvezeteket a Városok, Falvak Szövetségének kezdeményezésére és a szervezet által támogatva népzenei találkozó is gazdagíthatta, amelyre városunk táncegyüttese, a Kecskemét Táncegyüttes is meghívást kapott. A táncosok színvonalas és szépen megszerkesztett előadását a közönség nagy tapsa kísérte. Másnap, április 30-án az együttes lelkes táncosai az Opatija-ból érkező Zora Tánccsoporttal, valamint a Debreceni Hajdú Táncegyüttessel közösen ismét bemutatkozhattak a Balaton parti város szívében, a Tagore sétányon felállított színpadon.

Kecskemét Táncegyüttes