Kezdőlap Régió Bonduelle

Bonduelle

Bearanyozza minden étkezésünket a
Már hazánkban is egyre népszerűbb a szuperédes, aranysárga kukorica
Kiváló Magyar Élelmiszer – ezt az elismerő kitüntetést a Bonduelle számos terméke tudhatja magáénak, többek között az aranysárga, édes, kiváló minőségű és tápláló csemegekukorica is, amely mára egyértelműen a vásárlók egyik kedvencévé vált. Nem csak finom, de egészséges is!
A Bonduelle sikereit elsősorban a friss alapanyagoknak és a kiváló minőségnek köszönheti, amellyel immáron 20 éve van jelen hazánkban a konzervzöldségek piacán. Ezen belül a csemegekukoricák kategóriájában is az első számú márka pozíciójával büszkélkedhet. A Bonduelle magyarországi konzerv termékei – amelyekhez kizárólag kiváló minőségű hazai zöldségeket használnak fel – az export tevékenység miatt, Európa számos országában mindennap a fogyasztók asztalára kerülnek. A Bonduelle konzervtermékei közül 11 rendelkezik a Kiváló Magyar Élelmiszer-minősítéssel.
Természetesen édes, aranysárga és finom
A GOLD, azaz az aranysárga, a hagyományos csemegekukoricánál nagyobb szemekből álló, természetesen édes kukorica, – amely hozzáadott cukrot nem tartalmaz, fajtájából adódóan ilyen ízű – az egyik legkedveltebb alapanyag salátákhoz, de köretként, önmagában is fogyasztható. Nem génkezelt, tartósítószert sem tartalmaz, így még az egészségünkre is jótékonyan hat.
A konzervzöldségek kategóriájában piacvezető vállalat már az 1990-es évek elejétől kezdve sokat tett azért, hogy nemzetközi fronton is közkedvelt legyen a magyar zöldség, ezen belül is a mai napig kiemelkedő helyen szerepel a hazai kukorica.
Zöldségekkel igazi „egészségbomba”
A háziasszonyok számára igen praktikus kiszerelésű (vákuumzárású, tépőzáras dobozban kínált) édes kukorica felhasználása egyszerű és gyors: a boltok polcairól, máris konyhakész állapotban kerül az asztalokra. De nem csak emiatt olyan népszerű! Dietetikus szakértők szerint is általános tény, hogy a sok zöldségfogyasztással nem csak megelőzhetőek a későbbi szívbetegségek, de akár így javíthatunk is szervezetünk állapotán.

Cégtörténet
A Bonduelle Csoport 1990-ben kezdett el magyarországi konzervipari feldolgozó üzemek felkutatásába, majd 1992-ben felvásárolta az akkor már létező nagykőrösi üzemet. Mivel a többletgyártáshoz szükséges energiaellátást Nagykőrösön már nem tudták biztosítani, így a békéscsabai üzem 2003. január 23-án a Bonduelle tulajdonába került és új néven, mint Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. folytatta tevékenységét. 2004. december 1-től a Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. fuzionált a Bonduelle Nagykőrös Kft. -vel, és így a két telephely egy irányítás alá került. A Bonduelle cégcsoport közép-kelet-európai régióját négy ország alkotja: Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia. Kereskedelmi-és marketing képviselet Budapesten és Prágában működik. A Bonduelle termékpalettáját konzerv és fagyasztott termékek alkotják. Ezekbe beletartoznak az alapzöldségek, a zöldségkeverékek, az ízesített babok, a savanyúságok, valamint a fagyasztott kategóriában a wok zöldségek is. A Bonduelle legfőbb célja, és ez a hazai üzemek legfontosabb fejlesztéseinek is a mozgatója, hogy a legjobb minőségű készterméket tegye a fogyasztók asztalára, a lehető leghatékonyabb technológiával. Ezért folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiát, csökkentve a gyártás során felhasznált energiát, veszteségeket. A cég Magyarországon közvetetten közel 1000 embert foglalkoztat (ebbe beletartoznak a szezonális munkák is). Kb. 120 beszállítóval van kapcsolatban a Bonduelle, 1992 óta nagyon alacsony a fluktuáció. Az elmúlt 20 évben – többek között – ezért is volt képes arra a cég, hogy komoly mezőgazdasági tényezővé váljon.

Louis Bonduelle Alapítvány
A Louis Bonduelle Alapítvány fontos küldetésének tartja, hogy fenntarthatóan változzanak az étkezési szokások, mivel a jótékony hatású zöldségfogyasztás közös érdekeket szolgál. A Bonduelle Csoport által 2004 októberében létrehozott alapítvány azon tevékenykedik, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a mindennapi zöldségfogyasztás és mindez hasznos, érthető és érdekes módon történjen. Az ECOG (European Childhood Obesity Group) és a Louis Bonduelle Alapítvány három éve társult egy 10 000 eurós európai díj létrehozásával, mellyel egy, a gyermekkori elhízás leküzdésére irányuló tudományos kutatást vagy népegészségügyi tevékenységet jutalmaznak. 2011. szeptember 9-én a harmadik alkalommal adták át az ECOG és a Louis Bonduelle Alapítvány különdíját Pécsett, a Hotel Palatinusban, az ECOG 21. Európai Konferenciáján.