Kezdőlap Régió CUKK HALCSALI

CUKK HALCSALI

Jubilál a „biztosra menő” horgászok kedvenc csaligyártó cége

Idén ünnepli 30 éves jubileumát a „biztosra menő” horgászok számára népszerű termékeket előállító CUKK Halcsali, amely kitűnő illusztráció arra, hogy kellemes légkörben dolgozva, szorgalmas, kitartó munkával lehet sikeresen működni. A cégnév választásnál egy vicc adta az ötletet (a bolond horgász cukkolja a halakat, s innen jött, ha már cukkolja, cukkolja CUKK -kal), de az évtizedek óta tartó eredményes működés mögött viszont komoly teljesítmény rejlik. Az állandó megbízatások annak köszönhetőek, hogy a cég rugalmassága, gyorsasága, megbízhatósága és a kiváló minőségben előállított termékei jó híre mára túllépte a kontinens határait is. A cég tulajdonosa és igazgatója, Juhász László válaszolt kérdéseinkre.

– Egy jeles jubileum alkalmával mindig érdemes visszatekinteni az indulásra, mert sok tanulsággal szolgálhat a kívülállók számára is. Hogyan kezdődött a CUKK Halcsali históriája?

– Amikor 1982 –ben Kunbábonyba kerültem, a szegényebb emberek közé tartoztam, így minden adódó munkát elvállaltam. Később arra gondoltam, hogy olyan dolgot kellene csinálni, ami még nincsen, így a magam készítette horgászcsalit kezdtem árusítani. Nagy sikert aratott a termék a horgászok körében, így legközelebb már több napra összekészített árut vittem magammal, majd ezután házhoz is szállítottam. Miután kinőtte magát a vállalkozás, eldöntöttem, hogy nem szállítom házhoz az árut, hanem inkább az ügyfelek jöjjenek ide érte.

– Áruljon el egy titkot! A Kiskunság közepéről indulva, hogyan jut el Dél – Afrika egzotikus tájaira a CUKK Halcsali kiváló híre?

– Azt még magam sem tudom…A cégünk életében a következő lépcsőfokot az export jelentette, amihez szinte „semmi közöm sincs”, ugyanis egy külföldön működő bank elnöke horgászott a környéken, s mivel sok halat fogott a csalinkkal, minden boltban felvásárolta a termékeinket, majd haza utazott. Egy hét múlva 2 importőr jelentkezett a cégünknél, hogy érdekelné őket a csalink. Később egyre több külföldi forgalmazó vásárolt belőle, jelenleg pedig 42 országba – köztük USA, Kanada, Dél-Afrika – szállítják a CUKK Halcsalit, így főleg exportra dolgozunk. A mintegy 130 – féle előállított termékünk nagy része pedig saját szabadalom.

– Milyen filozófia mentén épült fel a cég, s mely értékek szükségesek az évtizedek óta tartó sikerek eléréséhez?

– Talán a legfontosabb a pontosság, a rend, mert nem szabad késni semmilyen területen sem, valamint nálunk nincs lehetetlen. Úgy építettük fel üzleti stratégiánkat, hogy a váratlanul befutó jelentős megrendeléseket szinte azonnal teljesíteni tudjuk. Több évtizedes tapasztalattal felvértezett, zömében manuális munkamódszerrel dolgozó kollégáink magas szintű munkája pedig garantálja a minőséget.
Másik lényeges alapelvünk, hogy hitelbe senkinek semmit nem adunk, nálunk mindig előre kell fizetni. Amikor bevezettük ezt a rendszert, a kollégáim tartottak a partnereink reakciójától, de végül helyesnek bizonyult a döntésünk.

– Világszerte kuriózumnak számít, hogy a vállalkozás kísérleti taván folyamatosan nyomon követhető a halak élete. A különlegesen megalkotott létesítményből, milyen előnyei származnak a cégnek?

– Sokat segít az általunk készített termékek értékesítésben, hogy az összes gyártó közül, csak mi tudjuk, hogy mi történik a víz alatt. A tó közepén egy szigetről csigalépcsőn le lehet menni a tó fenekére és körpanorámás üvegen keresztül egészen közelről figyelhető meg a halak táplálkozása, kapcsolatuk a horgásszal, a csalival. Odalenn pedig minden másként van, mint azt eddig gondoltuk. Kizárólag olyan termékeket állítunk elő, amit valóban szeretnek a halak, így nem viszünk olyan termékeket a piacra, amit elkerülnek a halak.

– Amennyiben kifogná a „mesebeli aranyhalat”, milyen kívánság teljesítését kérné tőle?

– Igazából elégedett vagyok a cégemmel, az életemmel. Az üzem lehetne még nagyobb, lehetne még több vállalkozásom is, de akkor nem lenne időm arra, hogy élvezzem az életet, a nyugalmat, a békességet.

CUKK Halcsali
6090, Kunszentmiklós – Kunbábony 200.
E-mail: [email protected]
Tel./Fax.: 06-76-351-613
Tel: 06-76-550-504, 06-76-550-505