Kezdőlap Régió KAJAK-KENU

KAJAK-KENU

Fogy a Römi KKSK előnye

Még a vihar sem tudta megakadályozni a hétvégi győri sárkányhajó verseny sikerét. 48 csapat állt rajthoz és rengeteg szurkoló volt jelen a roadshow első idei állomásán, a győri Aranyparton.

A szervezők komoly csatát vívtak szombaton a helyi katasztrófavédelemmel. Győr-Moson-Sopron megyében szombat délelőtt 11 órától narancssárga riasztás volt érvényben a közelgő vihar miatt, ezért majdnem le kellett fújni az egész rendezvényt. Még a délelőtt folyamán válságstáb alakult és egyezség született a hatóságok és a verseny szervezői között, így szinte az összes előre meghirdetett futamot meg lehetett rendezni.

„Abban maradtunk a hatóságokkal, hogy a Győrtől nyugatabbra fekvő településekkel tartjuk a kapcsolatot. Riadólánc alakult, szóltak Mosonmagyaróvárról, amikor hozzájuk elért a vihar, így ki tudtuk számolni, hogy meddig lehet biztonságosan a vízen tartózkodni, ennek köszönhető, hogy engedélyt kaptunk a verseny folytatására” – mondja Csabai Edvin, az MKKSZ sárkányhajó szakágvezetője.

Nemcsak az időjárási körülmények miatt volt izgalmas a rendezvény. A sárkányhajó roadshow „király-kategóriájában”, amatőr mix versenyszámban hatalmas csata zajlott a győzelemért. Nem kis meglepetésre több komoly kihívója akadt a Römi KKSK jól összeszokott csapatának. Az egyik időfutamban a Magyar Telekom hajója, a másikban pedig a Tatai Hódy Sportegyesület különítménye szorította meg a szám korábbi egyeduralkodóját.

„A kihívók edzettségi állapotán és összeszokottságán látszott, hogy ebben a számban már több olyan csapat van, akik nagyon komolyan sárkányhajóznak – meséli Csabai Edvin, aki maga is többszörös sárkányhajó világbajnok. A szám presztízsértékét növeli, hogy amatőr mix kategóriában éves pontverseny zajlik, a sárkányhajó roadshow versenysorozatának győztese a szezon végén megkapja a gyönyörű vándorserleget, valamint hozzájut értékes tárgynyereményekhez is.”

A hétvégi rendezvényen a céges illetve baráti társaságok versenyének mezőnye volt a legnépesebb, ebben a számban 22 egység állt rajthoz. Több rutinos hajó mellett komolyan beleszóltak a versenybe olyan egységek is, akik nem számítanak állandó roadshow résztvevőnek. Győzött a Merkapt, de szorosan követték a helyi érdekeltséggel rendelkező, kevésbé rutinos egységek, a Patent, illetve a Samsung csapata.

Az általános- és középiskolás kategóriákban is magasabb volt a nevezők száma, mint tavaly. A rengeteg gyerek és a hozzájuk tartozó szurkolók, valamint a többi kategória résztvevői egészen benépesítették a győri „lapost”, vagyis az Aranypartot.

„Győr tökéletes helyszíne a sárkányhajó roadshownak. A verseny helyi szervezői nagyon kitettek magukért. Olyan volt a közeg, mintha valami gyönyörű homokos tengerparton zajlana az esemény. Nemcsak azok érezték jól magukat, akik a roadshow miatt jöttek el, hanem azok a győriek is, akik csak pihenni jöttek le a partra és belecsöppentek a forgatagba. Volt ugráló-vár a kicsiknek és a verseny egyik kiemelt partnere, a Samsung is bemutatót tartott. Azt hiszem sikerült jó hírverést csinálni a sportágnak” – mondta Csabai Edvin.

A sárkányhajó roadshow következő állomása Nagykanizsa, a verseny időpontja: június 2-3.