Kezdőlap Régió kajak-nenu

kajak-nenu

Minden páros felkészült

8 és fél hónappal a nagysikerű szegedi MOL kvalifikációs világbajnokság után ismét megtelik élettel a hétvégén, Szegeden a Maty-éri pálya. A olimpiai pótkvalifikációs válogató és egyben felnőtt tájékoztató talán legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszámában, C-2 1000 méteren nagyon kiélezett csatára lehet számítani, minimum 4-5 olyan egység áll rajthoz, akik között a pillanatnyi forma dönthet.

Tulajdonképpen tavaly október óta találgatják a sportág szakemberei, hogy melyik lehet az a férfi kenus páros, amelyik képes lehet 1000 méteren pótkvalifikációt szerezni 2 hét múlva Poznanban. Ősszel és tavasszal több hetes közös edzőtáborozás után dőlt el, hogy ki-kivel vág neki a szezonnak.

„5 új páros alakult az őszi és a tavaszi edzőtáborokat követően, Tóth Márton és Mike Róbert pedig az utóbbi évekhez hasonlóan idén is együtt próbál meg kijutni az év legfontosabb világversenyére, vagyis az olimpiára – meséli Hüttner Csaba, a kenu párosok felkészítését felügyelő utánpótlás kapitány. 3 nappal a válogató verseny előtt megmondhatatlan, hogy a 6 egység közül ki lesz a legjobb, a párosok jó formában várják a hétvégi megmérettetést. Tudom, hogy közhely, de a pillanatnyi forma fog dönteni szombaton, nagyon szoros csatára számítok.

A győztes felelőssége hatalmas, hiszen a szakág jövője múlhat azon, hogy a C-1 1000 méteres versenyszámon kívül lesz-e magyar kenus a nyári játékokon.

„Többször elmondtam már, a kenus szakág jövője szempontjából hatalmas jelentősége van annak, hogy a meglevő egy kvótánk mellé tudunk-e további versenyzőket kvalifikálni Londonba. Abban biztos vagyok, hogy amelyik páros győzni tud a hétvégén, annak van esélye a pótkvalifikációs verseny megnyerésére, vagyis további olimpiai kvóták megszerzésére” – mondja Hüttner Csaba.

Szombaton reggel 9.30-kor a C-2 1000 méter 1. előfutamával kezdődik Szegeden a hétvégi olimpiai pótkvalifikációs válogató, ennek a versenyszámnak a döntője pedig 16 órakor lesz. A pótkvalifikációs verseny május 15-16. között zajlik majd Poznanban.

Új egységek a C-2 1000 méter mezőnyében:

Kozmann György – Varga Dávid
Sáfrán Mátyás – Nagy Péter
Vasbányai Henrik – Németh Szabolcs
Széles Gábor – Sáfrán Mihály
Korisánszky Dávid – Korisánszky Péter

A hétvégi olimpia pótkvalifikációs válogató és egyben felnőtt tájékoztató műsora letölthető innen.