Kezdőlap Régió Kísérleti jelleggel hétvégén ingyenes a parkolás a piac környékén is

Kísérleti jelleggel hétvégén ingyenes a parkolás a piac környékén is

Lakossági kérésre, kísérleti jelleggel a kecskeméti nagypiac környékén is ingyenes lett a parkolás szombati és vasárnapi napokon. A május 12-13-ai hétvégére a Piac- és Vásárigazgatóság beszüntette a pótdíjazást, a május 19-20-ai hétvégére pedig már az automaták is díjmentes időszakra lettek állítva.
Mint ismeretes, ezidáig szombaton és vasárnap az egész városban ingyenes volt a parkolás, kivéve a Budai utcai piaccsarnok környéki parkolóhelyeket, ahol 6-10 óra között kellett díjat fizetni. A díjfizetés célja az volt, hogy a parkolási bérlettel nem rendelkező, alkalomszerűen árusító termelőket arra ösztönözzék: a kipakolást követően járműveikkel álljanak át a szomszédos, hétvégeken nem fizetős parkolóhelyekre, és így több parkolási lehetőség legyen a vásárlóközönség számára.
Az árusok és a vásárlók az ingyenes parkolásra vonatkozó kérésükkel megkeresték dr. Zombor Gábor polgármestert, aki ezt követően egyeztetett a Piac- és Vásárigazgatósággal. A lakossági kérésnek eleget téve a Piac és Vásárigazgatóság most kísérleti jelleggel vezette be a hétvégi ingyenes parkolást. Mellette felhívja a figyelmet: amennyiben a díjmentesség következtében nem maradnak üres parkolóhelyek a vásárlóközönség részére, akkor a társaság kénytelen lesz visszaállítani a korábbi részleges díjfizetési rendszert.