Kezdőlap Régió Egyenlő esélyt minden gyermeknek!

Egyenlő esélyt minden gyermeknek!


Sikeresen lezárult a „Kecskemét esélyegyenlőségi tervének megvalósítása” című, TÁMOP-3.3.2-08/2-2008-0082 azonosító számú projekt, amelynek kedvezményezettje Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata volt. A 17.022.000 forint uniós és hazai támogatásban részesített projekt Kecskemét négy oktatási intézményének tíz intézményegységét érintette.

A pályázat alapvető célja volt, hogy a magyar közoktatásban elősegítse az esélyegyenlőség érvényesülését, és megerősítse az iskolarendszer esélyteremtő szerepét a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók vonatkozásában. Kiemelt cél volt az is, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű és roma gyermekeknek az iskolák közötti és iskolán belüli szegregációja csökkenjen, ezt pedig olyan beavatkozásokkal lehet elérni, amelyeknek köszönhetően a tanulói arányok kiegyenlítődnek. Kiemelt szempont volt, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű és roma gyermekek minél nagyobb arányban részesüljenek az óvodai nevelésből és a korai fejlesztést támogató szolgáltatásokból, megvalósulhasson a gyermekek minél korábban kezdődő, és rendszeres óvodáztatása.
A pályázat keretében lehetőség nyílt különböző eszközök, például fejlesztő játékok vásárlására, irodaszer beszerzésre, pedagógusok továbbképzésére, mentorszolgálat elindítására, gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök továbbképzésére, az esélyegyenlőség szemléletét megteremtő és javító közösségi programok megvalósítására, Differ bevezetésére, beóvodázási felelős foglalkoztatására.
A projekt végrehajtásában részt vettek: Corvina Óvoda és Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája, Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola Forradalom Utcai Óvodájának Izsáki úti tagóvodája, Kálmán Lajos Óvoda, Általános Iskola és Művelődési Ház Hetényegyházi Óvodája, Kálmán Lajos Óvoda, Általános Iskola és Művelődési Ház Ménteleki Általános Iskolája, Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Árpádvárosi Óvodájának matkói tagóvodája, Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Árpádvárosi Óvodájának Csongrádi utcai tagóvodája, Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Mátis Kálmán Utcai Óvodája, Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Mátis Kálmán Utcai Óvodájának Juhász utcai tagóvodája, Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Tóth László Általános Iskolája, Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Damjanich János Általános Iskolája.