Kezdőlap Régió KECSKEMÉT BELVÁROS HÍREI

KECSKEMÉT BELVÁROS HÍREI

Ha nyár, akkor Belváros!

Óriási sikere volt a második alkalommal megrendezett kerülő Városi Sportnapnak. A Belváros képviselőjének, a Sport munkacsoport elnökének, Vörösmarty Attilának a kezdeményezésére a Fesztiváliroda rendezésében zajlottak az események. Bemutatkozott 25 kecskeméti sportág: a Belváros ismét megtelt élettel, volt homokfoci, strandröplabda, futóverseny és sok más program is. Vörösmarty, a Belváros képviselője úgy fogalmazott, „Kecskemét megmozdult, nagy sikere van a Sportnapnak, igazán örülök, hogy igazi közösségi program helyszíne a gyönyörű belvárosunk”. Fotók a rendezvényről itt találhatók, videó pedig itt.

Dobó körút: épül a zajfal
Vörösmarty Attila korábban egyeztetések sorát folytatta le a Dobó körút lakosaival, akik a magas zajszintre és a buszmegálókból hallatszó zajokra panaszkodtak. Az akkori egyeztetéseken megállapodás született arról, hogy a belvárosi képviselő kezdeményezésére zajfogó buszmegállót épít az önkormányzat. Az építkezés elkezdődött, a nyár végére végeznek a munkálatokkal és a Dobó körútiak végre visszakapják a zajmentes pihenés jogát.

V. Bor-, és pálinkafesztivál Rúzsa Magdival
Hétvégén indul a Belváros legnépszerűbb rendezvénye, az V. Bor- és Pálinka ünnep. Színvonalas előadások, népszerű fellépők, híres borászok, és pálinkafőzdék mutatkoznak be ebben az évben is. Idén a rendező Fesztiváliroda a gépkocsivezetőkre és a biztonságos közlekedésre is gondolt: Sőför Bár-t is szerveztek ahol alkoholmentes italokkal várják azokat, akik autóval keresik fel a Belváros leghíresebb fesztiválját. A fesztivált Rúzsa Magdi és a Compact Disco nyitja meg. A rendezvény plakátja és a programok itt találhatók meg.

Épül a piac, szépül a Rákóczi út
A Belváros tágabb területe is megújul: folyamatosak a munkálatok a Rákóczi úton és a Piaccsarnoknál, melyek egy megszépülő Belvárost szolgálnak. A felújítások végeztével a Belváros kiterjeszkedik, és egészen a Vasútparkig ér majd.

VÁRJA ÖNT A BELVÁROS!