Kezdőlap Régió KUNSZENTMIKLÓS

KUNSZENTMIKLÓS

Évtizedes álom valósul meg Kunszentmiklóson

A sikeres pályázatoknak és a megfontolt gazdálkodásnak köszönhetően minden évben fokozatosan fejlődik a település, ahol nyugodt légkörben, s szép miliőben élhetnek az emberek. Ezt a komfortérzést erősíti tovább az utóbbi esztendők legnagyobb beruházása, fejlesztése, amely keretében csatornahálózat kiépítésére kerül sor a városban. Kunszentmiklóson tudatos településfejlesztés zajlik, s a város elöljárói igyekeznek minden korosztály
számára jobb körülményeket, magasabb életszínvonalat biztosítani. A szabadidő hasznos eltöltésére pedig sok – önfeledt szórakozást, tartalmas kikapcsolódást ígérő – rendezvényt kínálnak a lakosság számára.

Örömmel számolhatok be arról, hogy a város teljes csatornahálózatát kiépítő projekt a közbeszerzési eljárás szakaszába lépett – nyilatkozta Bődi Szabolcs polgármester. A kivitelező cég kiválasztása után még az idei esztendő folyamán megkezdődnek a tényleges munkálatok, s igyekszünk úgy megszervezni a feladat végrehajtását, hogy – a hatalmas építkezés ellenére – megfelelő módon lehessen közlekedni a város utcáin.
Folyamatosan készülnek a főtér felújítására vonatkozó terveink is, itt őszre várjuk a munkagépek érkezését, s ekkor kerülhet sor a patinás tér átalakítására, esztétikusabbá tételére.
Gőzerővel folyik a bölcsődénk építése, ahol a létesítmény átadása után, majd 48 kisgyermek számára biztosítunk férőhelyet.
Megkezdődött a piactéri kisáruház építése is, jelenleg az alapozást végzik a kivitelező cég szakemberei. Rövidesen kezdetét veszi az Endrédy úti korábbi iskola – amely a közeljövőben a Kormányhivatalnak ad majd helyet – energetikai felújítása.
Jól halad a Tarogép hatalmas volumenű építkezési munkálata, s a Téglagyár utcai csarnokok is kinőttek már a földből. A TCG üzemről ugyancsak döntés született, a projekt során rövidesen kialakul a megállapodás a finanszírozókkal.
Folyamatosan készülnek a Felső-Kiskunsági bel- és csapadékvíz elvezetésére vonatkozó tervek, s bízunk abban, hogy ezután teljes mértékig felkészülten tekinthetünk a következő esős időszak elé. Településünkön jelentős feladatot jelent a vízmegtartás, s ezt szolgálja majd az a víztározó, amely ennek a programnak egyik alkotóelemét képezi.
Rendezvényeink közül megemlíteném, hogy augusztus 15-én Bösztörpusztán kerül sor a Boldogasszony-napi ünnepségünkre, s már javában zajlik a 2012. augusztus 17-20 –ig megrendezésre kerülő Magyarok Országos Gyűlése programsorozat szervezése, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Kunszentmiklós