Kezdőlap Régió Smart Sport a Gyermekekért A Samsung 5 millió forint összértékű adománnyal segíti...

Smart Sport a Gyermekekért A Samsung 5 millió forint összértékű adománnyal segíti Kecskemét gyermeksportját

A Samsung Electronics Magyar Zrt., az Olimpiai mozgalom kiemelt támogatója bejelentette, hogy ’Smart Sport a Gyermekekért’ elnevezéssel kampányt indít a helyi gyermeksport támogatása érdekében. A 2012. június 1. és augusztus 12. között zajló program keretében a vállalat országszerte 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára.

A Samsung kiemelten nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására, hiszen a gyermeksport a jövő sportsikereinek záloga, és ehhez a Samsung aktívan kíván hozzájárulni. A cég által meghírdetett nemzetközi Hope Relay program magyarországi hívószava a ’Smart Sport a Gyermekekért’.

A kampány keretein belül a Samsung Electronics Magyar Zrt. 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára. Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottság, az ország megyeszékhelyein a polgármesterek kapták a felkérést, hogy hozzáértésükkel segítsenek megtalálni azon gyermeksport szervezeteket, amelyek a leghatékonyabban tudják felhasználni a Samsung készülékeket. Minden megyeszékhely 5-5 millió forint értékű termékadománnyal támogathatja a helyi szervezeteket, míg Budapesten 10 millió forintos támogatást osztanak szét.

A ’Smart Sport a Gyermekekért’ program azonban nem csak az adakozásról szól. A kampány célja, hogy a felnőtt lakosság is példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységek révén népszerűsítse a sportot. A Samsung külön e célra fejlesztett egy alkalmazást, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket és egyúttal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jó példát mutassanak a fiataloknak. A cél az alkalmazás segítségével összegyűjteni az 1 millió SMART kilométert Magyarország számára.

Az Android, iOS és Bada okostelefonkra ingyenesen elérhető Smart Sport alkalmazás a GPS koordináták alapján számolja a felhasználó mozgás közben megtett kilométereit. A felhasználók profiloldalán tárolt adatok megoszthatóak a Facebook közösségi oldalon, ahol további interaktív elemek várják a rajongókat: többek között buzdító üzeneteket készíthetnek és küldhetnek a játékban résztvevő ismerőseiknek. A program közösségi erejét erősítendő a résztvevők csapatokat is alkothatnak, így mérve össze erejüket, kitartásukat, teljesítményüket másokéival. A játékszabályok szerint naponta maximum 42 kilométer tehető meg, legfeljebb 40km/h-s sebességgel.

A Smart Sport jegyében a Samsung megváltoztatta 2006-ban indult sportoldalának elérhetőségét is: a samsungsport.hu portál a jövőben a smartsport.hu címet viseli.

Városunkban kiemelt hangsúlyt fektetünk a sport minden területére, de az egyik legfontosabb feladatnak a gyermekek sportját, a sportiskolai képzés, az utánpótlás-nevelés feltételeinek biztosítását, támogatását tekintjük.

E cél érdekében került beindításra 2008. szeptember 1-jétől a Hírös Sport Nonprofit Kft. szervezeti keretei között a sportiskolai képzés 39 csoporttal 600 tanuló részvételével. A 2009. évben bekapcsolódott négy új sportággal kiegészülve jelenleg 61 csoportban 55 edző irányításával 892 gyermek végez valamilyen sporttevékenységet.

A sportiskolai képzésen túl példaértékű a városi alapfokú és felmenő rendszerű diákolimpia versenyrendszer, amelynek versenyrendszerében a kecskeméti közoktatási intézmények csapatai rendre az ország legjobbjai között végeznek.
A kecskeméti gyermek sportrendezvények közül kiemelkednek a Katolikus Iskolák Diákjátéka, a különböző sportágakban megrendezett diákolimpiai országos döntők, valamint a futóversenyek, túrák, sportnapok.

Fiataljaink országunk határain túl is eredményesen szerepelnek, melyet jól példáznak a Nemzetközi Gyermek Játékokon elért dobogós helyezések és a különböző nemzetközi tornákon elért megszerzett érmek.

A Samsung Electronics
A Samsung Electronics világelső a félvezetők, a telekommunikáció, a digitális média és a digitális konvergencia terén. A vállalat konszolidált bevétele 2011-ben elérte a 143,1 milliárd dollárt. 71 ország 205 irodájában világszerte 222 000 embert foglalkoztat. A vállalat kilenc üzletágból áll: vizuális megjelenítők, mobilkommunikáció, telekommunikációs rendszerek, digitális háztartási elektronika, IT megoldások, digitális képfeldolgozás, memória, rendszer LSI és LED. Gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok alapján a Samsung Electronics 2011-ben a legjobbnak bizonyult a Dow Jones Fenntarthatósági Index technológiai vállalatokat tartalmazó listáján. További információ: www.samsung.com; www.samsungpartner.hu.