Kezdőlap Régió SZIMIKRON-KECSKEMÉT

SZIMIKRON-KECSKEMÉT

SZIMIKRON – magas minőség a gépgyártásban

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a SZIMIKRON Kft., a nagy múltú SZIM gyárak tradícióinak folytatójaként alapított magyar magántulajdonú társaság, amely golyósorsók, szerszámrevolverek, valamint szabadalommal is védett gépi tokmányok kivitelezésére szakosodott. Az Európa – szerte kiváló referenciákkal rendelkező cég fejlesztéseit a szakma már több nagydíjjal is elismerte az évek során. A magasan kvalifikált szakemberek és az állandó fejlesztések további garanciát jelentenek arra, hogy a cég a jövőben is hasonló kiváló eredményeket érhet el. A sikeresen működő cég ügyvezetői számára pedig rendkívül fontos a társadalmi felelősség vállalás, ezért lokálpatriótaként rendszeresen segítik a városunk életében fontos kulturális események megrendezését.

Cégünk filozófiája, hogy a korszerű termékek mindig találnak helyet a világpiacon, ezért kiemelt fontossággal tekintünk a fejlesztéseinkre, melyek alapvetően határozzák meg a vállalatunk sorsát – nyilatkozta Kertész József ügyvezető igazgató. A gyártott termékeken belül, az árbevétel legnagyobb részét a golyósorsó teszi ki, így ezen termék fejlesztésére fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Az innováció során jelentős eredmények mutatkoztak meg a saját fejlesztésű termékcsaládunknál, a hidraulikus tokmányoknál, ahol a közelmúltban történt meg a 3. szabadalmi újdonságunk bejelentése. A vállalat harmadik jelentős profilja során pedig a legkorszerűbb szerszámrevolverek gyártása folyik az üzemcsarnokban.
A vállalatunk életében az árbevétel tekintetében a tavalyi esztendő jelentette a csúcsot – folytatja Gaál József ügyvezető igazgató. Az értékesítés területén meghatározó a belföldi piac, a termékeink nagyobb részét a különböző iparágakban tevékenykedő, hazánkban megtelepülő multinacionális vállalatok részére szállítjuk, de jelentős exporttal rendelkezünk a nyugat- európai, illetve orosz piacon is.
A cég vezetése életében sok fontos döntést kellett meghoznunk az évek során. 2009 elején nehéz döntés előtt álltunk, mivel megnyertünk egy nagy volumenű pályázatot, de abban az időszakban, éppen zuhant a megrendelés állományunk. Hetekig tanácskoztunk, mire végül úgy láttuk, hogy finanszírozható a fejlesztés. Szerencsére újra bebizonyosodott az örökbecsű igazság, hogy a válságban kell leginkább fejleszteni, mert azóta kiderült, hogy helyes döntést hoztunk azzal a lépésünkkel.
Minden cégnél a legfontosabb a humán háttér, mert a szándékaink megvalósulásának alapja munkatársaink elkötelezettsége, szakértelme, a jó együttműködési képesség. A társaság munkatársai magas szintű képzettséggel és sokéves tapasztalattal rendelkeznek a precíziósan megmunkált gépelemek fejlesztése és gyártása terén. Magas követelményeket támasztunk kollégáink iránt, de az átlagot meghaladó javadalmazást, képzést, és jó környezetet biztosítunk a számukra.

SZIMIKRON Kft.
6000 Kecskemét, Szegedi út 49.
www.szimikron.com

Tel.: +36 76/484-100
Fax.: +36 76/481-520
[email protected]