Kezdőlap Régió Csólyospálosi Hírecskék

Csólyospálosi Hírecskék

Csólyosi hírek

Csólyospálos Községért elnevezéssel kitüntető címet alapított az önkormányzat képviselő testülete. A cím elnyerésének feltétele a község politikai, gazdasági, kulturális, egészségügyi, valamint sportéletben kifejtett kiemelkedő tevékenység vagy egyéb munkásság, amely átlagon felüli teljesítménnyel hozzájárult a község fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez. A cím átadására a falunapon kerül sor.

Térfigyelő kamerarendszer kiépítését tervezi az önkormányzat a község belterületén, a rendszer alapjait a nagyfelbontású IP kamerák szolgálnák, amelyekkel a gyengén megvilágított köztereken is eredményesen lehetne megfigyelni a közbiztonságot veszélyeztető tevékenységeket, eseményeket. A több mint 6 millió forintba kerülő beruházáshoz a Belügyminisztériumtól várnak támogatást, s a sikeres pályázat esetén a rendszer még ebben az évben kiépülhetne.

Egy másik néhány hete benyújtott pályázat nyomán, az önkormányzat 5és fél millió forint forrást remél a Közösségi Ház udvarán történő újabb fejlesztés finanszírozására. Sikeres elbírálás esetén, közel 500 négyzetméternyi térkővel ellátott úttal kerülne összekötésre a Kossuth és Ságvári utcák felöli nagykapu, valamint egy mini játszótér is elhelyezésre kerülne az udvaron.