Kezdőlap Régió Orgovány

Orgovány

Nyugdíjba vonul a község fejlődéséért sokat dolgozó polgármester

Az idei esztendő különlegesnek ígérkezik Orgovány köztiszteletnek örvendő elöljárója, Maszlik István számára, mert 10 év polgármesteri szolgálat után az ősszel nyugdíjba vonul. A vezetése alatt rengeteget fejlődött a község, s a kezdeményezésére életre hívott nemzetközi alkotótábor pedig folyamatosan öregbítette Orgovány jó hírnevét. Maszlik István az Orgoványon töltött 36 év alatt lokálpatriótaként végig segítette a község, a közösség életét, s a jövőben is szeretné segíteni, de ezután több energiát szentel majd kedvelt időtöltésének, a festőművészi tevékenységnek.

Amikor 10 évvel ezelőtt megválasztottak a település polgármesterének, már 25 éve dolgoztam az önkormányzatnál, ahol sokrétű tevékenységet folytattam. A község vezetőjeként végig azon fáradoztam, hogy szépüljön, fejlődjön Orgovány, pedig komoly kihívás elé állított bennünket, hogy a szűkös lehetőségek közepette beruházásokat hajtsunk végre. A többnyire sikeres pályázatoknak és a lakosság összefogásának köszönhetően azonban sokat fejlődött a település.
A hivatalba lépésemkor kezdődött meg a piac felújítása, majd később utcákat, járdákat építettünk, szilárd burkolattal láttuk el a belterületi útjainkat.
Az elmúlt évek legnagyobb volumenű beruházása nyomán pedig az oktatási intézményeink rekonstrukciójára került sor. Az iskolánál többek között 3 új, korszerűen kialakított szaktanterem készült, új ebédlő, konyha került kialakításra. A felújított óvoda épületét egy tornaszobával és egy bölcsődei szobával bővítettük, amihez egy új orvosi rendelő is készült. Felújítottuk a községházát, szebbé varázsoltuk a körülötte lévő parkot, valamint a művelődési ház előtti burkolatot díszburkolatra cseréltük.
Örülök annak, hogy a polgármesterré választásom után sikerült újra életre hívni a komoly tradícióra visszatekintő falunapot, amely évről évre több ezer ember számára biztosít önfeledt szórakozást, tartalmas kikapcsolódást.
Immár 18. éve rendezzük meg a kiállításokkal egybekötött, nyári nemzetközi alkotótáborunkat, melyet a magáénak érez a falu lakossága, s évről évre örömmel támogatja a rendezvényt.
Örülök annak, hogy folyamatosan élveztem a lakosság bizalmát, s próbáltam azoknak szintén eleget tenni, akik nem engem támogattak. Ezúton is köszönöm a sok önzetlen segítséget, a projektjeink, rendezvényeink támogatását, s mindazt a sok biztató szót, amit a hétköznapokon kaptam.