Kezdőlap Régió BOZSÓ GYŰJTEMÉNY-KECSKEMÉT

BOZSÓ GYŰJTEMÉNY-KECSKEMÉT

Bozsó Gyűjtemény: „Házon kívül vagyunk”

Az ütemtervnek megfelelően haladnak a felújítási, bővítési munkálatok Kecskeméten, a Bozsó Gyűjtemény épületében. A jelentős uniós támogatással megvalósuló fejlesztés ideje alatt a Gyűjtemény a „Házon kívül vagyunk” rendezvénysorozat keretében mutatkozik be, amely itthon és külföldön egyaránt igen népszerű.

A „Házon kívül vagyunk” sorozat keretében év elején a Szófiai Magyar Intézetben Bozsó János festőművész alföldi tájaival ismerkedhettek a bolgár főváros lakói. Az alkotásokat vándorkiállításként több vidéki városban is bemutatják az intézet munkatársai.
A Bozsó Gyűjtemény festett hartai bútorokat állított ki a Népi Iparművészeti Gyűjteményben A Tavaszi Fesztivál idején különleges művészeti akció keretében, a főtéren, majd iskolákban mutattak be neves alkotóktól közel 100 méternyi műalkotást a Duna folyamról.
A szlovákiai Galánta Reneszánsz Kastélya adott helyet a napokban annak az eseménynek, amely keretében a Kecskemét városával kötött testvérvárosi szerződést a felek megerősítették. Az ünnepi alkalomból Bozsó János életművéből egy hónapig tartó kiállítást nyitottak a reprezentatív kiállítótérben.
Debrecen és Kecskemét színvonalas közös kulturális eseményei sorában a napokban egy újabb kiállítás nyílt. A két jelentős alföldi mester, Holló László és Bozsó János expresszív hangvételű alkotásai tekinthetőek meg a debreceni Belvárosi Galériában. A kiállítást Halász János parlamenti államtitkár és Cs. Tóth János művészeti író nyitotta meg augusztus 13-án.
A Gyűjtemény idei egyik kiemelkedő eseménye lesz decemberben Bozsó János születésének 90. évfordulója. Az alkalomból megnyíló kiállítást a Bozsó Gyűjtemény már otthon rendezi, az addigra teljesen megújuló Gyűjtemények Házában.