Kezdőlap Régió HÍRÖS HÉT

HÍRÖS HÉT

Hírös Hét Fesztivál
XV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

A Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás települései idén 15. alkalommal jelennek meg a nagyközönség előtt a 78. Hírös Hét Fesztivál egyik fő attrakciójaként. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mint a leglátványosabb térségi seregszemle, az idei évben is, a kecskeméti Kossuth téren fogadja az érdeklődőket. A kiállítást augusztus 21-én 15.30-kor Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitja meg a Kossuth téri színpadon. A kiállításon a Társulás 17 településéről több mint 150 kiállító terményeit ismerhetik meg, 50 kézműves munkájába tehetnek betekintést, 18 kulturális csoport produkcióját láthatják és számos különböző terméket kóstolhatnak meg az érdeklődők. A kiállításon minden nap más-más település mutatkozik be, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhetik a települések különleges és egyedi finomságait.
A 15 éves évforduló alkalmából egy teljes faházat, a 15 év alatt kapott díjakkal, oklevelekkel és színes fotókkal rendezünk be, valamint a korábbi kiállításokon készült filmeket is levetítjük.
A lakosság jó minőségű friss élelmiszerrel való ellátása, a helyi gazdaság élénkítése, nemcsak a gazdák, hanem mindannyiunk érdeke. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk abban, hogy a helyi termékeket egyre többen felfedezzék és egész évben előnyben részesítsék vásárlásaik során. Ennek tükrében kiemelt szerepet szánunk kiállításunkon is a különleges és helyben termelt élelmiszerek értékesítésének, melyhez segítséget a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamra Kamra-Túra Programjának résztvevőitől kapunk. A kiállítás ideje alatt ízletes zöldségeket, gyümölcsöket, friss tejet és húsárut, valamint különleges ínyencségeket vásárolhatnak a látogatók közvetlenül a termelőktől.
Újdonsággal is készülünk a látogatóknak, ugyanis augusztus 25-én és 26-án a Rom-kertben Garabó Gazdaudvart tekinthetnek meg az érdeklődők a Hírös Garabó Nonprofit Közhasznú Kft. jóvoltából.
Többcélú Társulásunk idén 14. alkalommal rendezi meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot augusztus 21-én kedden a Kecskeméti Városháza Dísztermében. A fórum fő témája: A helyi gazdaság és foglalkoztatás kiemelt szerepe a vidékfejlesztésben. A fórumon olyan neves előadókat hallhatunk, mint Dr. Csatári Bálintot, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökét, Prof. Dr. Dinya Lászlót, a Megújuló Hangya-2010 Szövetkezet stratégiai alelnökét, Balogh Józsefet, a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének elnökét, Kőváriné dr. Bartha Ágnest, a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara elnökét, Deák Klárát, a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. elnökhelyettesét, Szarka Balázst, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatóját, Brencsák Andrást, a MATT Kft. ügyvezető igazgatóját, és Kujáni László, őstermelőt. A fórum fővédnöke: Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás elnöke. Levezető elnök: Kovács Ernő, Tiszakécske város polgármestere.
Augusztus 23-án csütörtökön kerül megrendezésre a Turisztikai Fórum az Aranyhomok Szállodában. A fórumon több érdekes és aktuális turisztikai témát érintenek az előadók. Szó lesz többek között Kecskemét turizmusfejlesztésének aktuális kérdéseiről, a Dél-alföldi régió turizmusfejlesztéséről, a Hungarikum törvényről, a mórahalmi TDM szervezetről, Lajosmizse turisztikai attrakcióiról, a lajosmizsei Liza Aqua & Conference Hotel Hotelről, a Kecskeméti Fürdő fejlesztéseiről, a Kecskemét és Térsége Turisztikai Klaszterről, a Katona József Színházról, a Kamra-Túra programról, valamint bemutatkozik Rimóczi László grillázskészítő mester. A fórum levezető elnöke: Basky András, Lajosmizse város polgármestere.
Bízunk benne, hogy kiállításunk és fórumaink elérik céljukat, és minél több emberrel ismertethetjük meg, térségünk páratlan értékeit.

Minden kedves érdeklődőt várunk rendezvényeinkre!
Részletek a www.aranyhomok.hu honlapon.