Kezdőlap Régió Sport

Sport

Dudás Miklós: Megjött az étvágy!

Mindhárom magyar versenyző érdekelt lesz szombaton a 200 méteres döntőkben: Douchev-Janics Natasa és Dudás Miklós éremért csatázhat, Vajda Attila pedig a B döntőbe kvalifikálta magát.

Dudás Miklós: Szeretnék megcsípni egy dobogós helyet

21 éves vagyok, ez volt életem első „éles” olimpiai napja. Már vasárnap óta kint vagyunk, számoltam visszafelé, hogy végre eljöjjön ez a nap. Már felkelés után a szobában reggeli tornáztam, ezzel próbáltam felpörgetni magam, hogy ne álmosan menjek ki a pályára. Érdekes, hogy egyáltalán nem izgultam. Fiatal vagyok, pontosan tudom, hogy nem ez életem utolsó olimpiája, semmi teher nincs rajtam. Azt gondolom, hogy ez az egyik titka a sikeremnek. Feldobott a tömött lelátók látványa is, a rajt előtt is körbenéztem és láttam, hallottam, hogy rengeteg magyar van, ez erőt adott. A futamok előtt a családomra gondoltam, arra, hogy mennyire szeretnék örömet okozni nekik. A középfutamomból négyen juthattak tovább, és bizony a világ négy legjobb sprintere ebbe került. Amikor megláttam a rajtlistát, kicsit izgultam, de végül a négy sztár közül kettőt is megelőztem. Naná, hogy ezzel megjött az étvágy, nagyon örülnék, ha meg tudnék csípni egy dobogós helyet. Egy hete látatlanban aláírtam volna a döntőbejutást, most már nagyobb célokról álmodozom.

Vajda Attila: Megérte elindulni

Úgy érzem, megérte elindulni 200 méteren is. Ha már lehetőségem volt rá, nem szerettem volna, hogy ne legyen magyar kenus a mezőnyben. Az előfutamomból mindenki továbbjutott, ott nem is nagyon kellett igyekeznem. A középfutamban mindent a rajtra tettem fel, száz százalékosan arra koncentráltam, hogy tökéletesen induljak el. Sajnos, a harmadik húzástól már nem volt mese, ott már nem lehetett „titkolni”, hogy mi nem készültünk külön a sprintszámra.

További információ: www.kajakkenusport.hu