Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Lipnóban ismét a dobogó a cél

Costa Rica dzsungelei után most a csehországi Lipnóra figyel a raftingvilág, hiszen augusztus 28. és szeptember 2. között itt rendezik meg az ifjúsági világbajnokságot, valamint a felnőtt Európa-bajnokságot.

Az elmúlt évek jelentős sikereket hoztak a magyar rafting sport számára. 2009-ben világbajnoki címet, 2010-ben Európa-bajnoki győzelmet könyvelhetett el férfi csapatunk, amely a downriver és a H2H kategóriában a legjobbak között van a világon. Az elmúlt másfél év átrendeződést hozott a válogatotton belül, a tavalyi Costa Rica-i világbajnokságon egy alakulófélben lévő magyar egység mutatkozott be, amely azonban az augusztus végi csehországi Lipnóban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon már dobogós helyet szeretne kiharcolni magának.

„Kezd összeérni ez az új csapat, így méltán bizakodhatunk egy dobogó közeli eredményben. Az európai terepek általunk jobban ismertek, itt jobban tudunk érvényesülni majd, mint Costa Ricában – mondta Markovics András csapatvezető, aki hozzátette: az ifjúsági világbajnokságon is lesz magyar egység.

„Ez azért is nagy bravúr, mert az idén semmiféle támogatást nem kapott a sportágunk, vagyis szinte önköltségen készülnek és versenyeznek a válogatott tagjai. Jó, hogy ezúttal „csak” a közeli Lipnóba kell befektetni, jövőre azonban Új-Zélandon lesz a világbajnokság és a részvételhez mindenképpen szükségünk lesz a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatására” – folytatta a csapatvezető.

Az ifjúságiak négyes hajókban vetélkednek majd a világbajnokságon, míg a felnőtt Európa-bajnokságon négyes és hatos versenyeket is rendeznek majd. Női csapatunk ezúttal nem indul a versenyen, ám a hírek szerint két magyar egység is felkészül majd az új-zélandi világbajnokság válogató versenyeire.