Kezdőlap Régió Sporttörténeti kiállítás a kecskeméti Malomban

Sporttörténeti kiállítás a kecskeméti Malomban

Sporttörténeti kiállítás a kecskeméti Malomban
2012-07-25 05:52:26
Sporttörténeti kiállítás a kecskeméti Malomban

Sporttörténeti kiállítás a kecskeméti Malomban

Újabb helyszínen lesz péntektől látható a Kecskeméti Sporttörténeti vándorkiállítás. A Malom Pláza 2. emeletén pénteken 11 órakor nyitják meg a tárlatot, ahol megtekeinthetik az érdeklődők a Kecskemétről indult olimpiai, világ és Európa bajnokok, helyezettek – többek között Messzi István, Bóbis Gyula, Horváth Zoltán – sporttörténeti relikviáit, fényképeit, valamint az aznap kezdődő olimpiát szimbolizáló tárgyakat, emlékeket.

Régóta húzódó, a város sportját markánsan érintő ügy végére kerülhet lassan pont. A város illetékes vezetése is kinyilvánította abbéli véleményét, hogy „a városunkban élő gyermekek és fiatalok számára is rendkívül fontos lenne megismerni a város sporttörténelmének kiemelkedő teljesítményt nyújtó alakjait, ezáltal is példaképeket állítva eléjük és értéket közvetítve számukra”. Ebben óriási szerepe lehet Kecskemét állandó sportkiállításának.

Az utóbbi néhány hónapban két alkalommal is két különböző helyszínen volt látható a Kecskeméti Sporttörténeti vándorkiállítás. A nagy sikerre való tekintettel, a kecskeméti sportbarátok nagy örömére újabb helyszínen, a Malom Plázában ismét látványos és rendkívül tartalmas kiállítás megnyítására kerül sor. Ahol láthatóak lesznek a Kecskemétről indult olimpiai, világ és Európa bajnokok, helyezettek, a teljesség igénye nélkül Messzi István, Bóbis Gyula, Horváth Zoltán relikviái, fényképei, illetve különféle olimpiát szimbolizáló tárgyak, emlékek. Talán ez az újabb esemény lendületet adhat az állandó kiállítás létrejöttének.

A Londoni Olimpia ideje alatt (2012. július 27 és augusztus 13-a között) a kiállítás mellett, szintén a Malomban, beszélgetésekre kerül sor sportvezetőkkel, sportolókkal, a kecskeméti sportbarátokkal az olimpiai aktualitások jegyében. Lesz eseményfal, ahol reményeink szerint sok londoni magyar siker tudi majd megjelenni.
Az esemény megnyitója 2012. július 27-én 11 órakor VOLT a Malom Pláza 2. emeletén. A szervezők, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre és a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége minden jelenlegi és jövőbeni sportrajongót vár e nagyszerű kiállítás megtekintésére. (A kiállítás megtekintése ingyenes.)