Kezdőlap Régió SZULÁK ANDREA

SZULÁK ANDREA

Ragyogva énekelte kedvenc dolgait
Szulák Andrea a kecskemétieknek

A kecskeméti Múzeumkerti Esték koncertsorozat záró akkordjaként ezúttal Szulák Andrea lépett színpadra a Naiv Művészek Múzeuma hangulatos kertjében. A Kecskeméti Kulturális Központ szervezésében „Kedvenc dolgaim” című önálló estjét adta elő. Világslágereket, musical részleteket és népszerű magyar dalokat énekelt, Bolba Tamás zongora kíséretével.
Nagyon sok produkcióban dolgoztak már együtt, „összeszokott csapat vagyunk” – mondta magukról Andrea. Élete első szóló aranylemeze – a Boldogság gyere haza – is közös munka, amin Cserháti Zsuzsa dalait dolgozták fel. Erről a lemezről is énekelt a művésznő.
Olaszországi nyaralása után két nappal adta kecskeméti koncertjét Andrea. Hogy fantasztikusan néz ki, a közönség is konstatálta. Ragyogott a színpadon, ami részben annak is betudható, hogy még év elején célul tűzte: fogy négy ruhaméretet, és be is váltotta fogadalmát. Életmódot váltott, nagyon odafigyel az étkezésére, e mellett edzésre és speedfitnessre jár. Mérlegre nem áll Andrea, de az eredményt ismeri: varrónője most három mérettel kisebb ruhákat készít neki…
Szulák Andi legutóbb a Budapest Jazz Orchestra-val lépett fel a Kecskeméti Kulturális Központban. Akkori közönsége avatatlanul is szemtanúja volt egy „egymásra találásnak”. Történt, hogy az Orchestra előtt fellépett Balázs Elemér és zenekara, akik hallva Andreát, elhatározták, hogy meghívják magukhoz vendégfellépőnek. Dés László éppen akkor szervezte a Jazz és Dal az Operában című rendezvényét, az énekesnő később ebben énekelt a Balázs Elemér Grouppal.
– A komoly munkakapcsolat eredményeképpen közös lemezünk is született. Idén februárban jelent meg, és örömmel jelentem a kecskemétieknek, hogy azóta aranylemez vált belőle – mondta el büszkén Andrea.
Idén nyáron pihenésre és munkára is van ideje a művésznőnek, de a koncertek után mindig siet haza ötéves kislányához. Rozina is szívesen énekel, számos zenés darabnak kívülről tudja a betétdalait, és odahaza elő is adja például a Rebecca, a Szép nyári nap, a Kaktusz virága című musicalek dalait.