Kezdőlap Régió sport

sport

Sárkányhajó Roadshow zárás lesz a hétvégén

A hétvégén, Budapesten lesz a 2012-es Roadshow záró versenye és a szakág magyar bajnoksága is. A roadshow összetett versenyében a Römi csapat nagy fölénnyel vezet, a riválisoknak már csak matematikai esélye van a győzelemre, magyar bajnoki címet azonban még bárki szerezhet.

A budapesti roadshow versennyel és magyar bajnoksággal párhuzamosan zajlik szombaton a Lágymányosi-öbölben a „Válassz sportot Újbudán” nevű rendezvény is, amelyre a 11. kerület összes sportegyesülete kitelepül. A szervezők közel 5000 kerületi iskolás részvételére számítanak.

A sárkányhajó roadshow idei győztese az a csapat lesz, aki 200 méteres amatőr 20-as mixben a legtöbb jó helyezést szerezte meg 2012-ben. Ebben a versenyszámban nagy fölénnyel vezet a Römi csapata, nekik minden esélyük megvan arra, hogy megnyerjék az összetett trófeát.

A budapesti roadshowra sok nevezés érkezett az amatőr kategórián kívül a települések és a céges csapatok versenyszámaiban is. A rendezvényen kisorsolnak egy hajólegénységre való Kajner sárkányhajó-lapátot a legtöbb roadshow állomáson résztvevő amatőr csapatok között.

A roadshow összetett versenyétől függetlenül magyar bajnoki címet bárki szerezhet a hétvégén 200 és 2000 méteren, női, férfi és vegyes amatőr versenyszámokban is.

„Biztos vagyok benne, hogy nagyszabású rendezvény részese lehet, aki kilátogat szombaton a Lágymányosi-öbölbe – mondja Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sárkányhajó szakág vezetője. Összetett bajnokot avatunk majd és ettől függetlenül magyar bajnokot is minden amatőr versenyszámban, valamint sok nevezés jött a céges, illetve a települések közötti futamokra is. Kiállítjuk a londoni olimpián győztes hajókat, valamint a rendezvényen részt vesz Kovács Katalin és Kökény Roland is. A „Válassz sportot Újbudán” társrendezvénynek köszönhetően a sportprogramokon kívül lesz színpad is, izgalmas zenei programokkal.” Kajner lapátok felajánlásában a legtöbb roadshow állomáson résztvevő amatőr csapatok között egy hajólegénységre való lapát kisorsolásra kerül.

További információ: www.kajakkenusport.hu