Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Kinyílik a világ Szegeden

Hétfő óta a Maty-éren készül az ifjúsági válogatott színe-java, hiszen ezen a hétvégén rendezik meg Szegeden az EORV-t, amelyre közel harminc ország adta le nevezését.

„A hangulat fantasztikus, a szegedi körülmények tökéletesek, a srácok pedig izgatottan várják a hétvégét” – adott helyzetjelentést Hüttner Csaba ifjúsági kapitány.

Az EORV-n szereplő népes csapat (közel kilencven magyar versenyző teszi vízre a hajóját) hétfő óta edzőtáborozik a tavalyi felnőtt világbajnokság színhelyén, amely nagy vonzerőt jelent minden nemzet számára. Nem véletlen, hogy a kajak-kenu sportág Mekkájának tartott pályára a tengerentúlról is érkeztek, érkeznek: Szegeden tartózkodik már példának okáért a kanadai és az amerikai válogatott is.

Reméljük a világnak ismét lesz mit tanulnia a magyaroktól. Tavaly a lengyelországi Bydgoszból ugyanis 26 aranyéremmel tért haza csapatunk, amely természetesen az érem- és a ponttábla első helyét is megszerezte.

„Bár a nagyon sikeres 1994-es korcsoport tagjai már nem indulnak ezen a versenyen, nagyon ígéretes az 1995-ös, 1996-os és a most csatlakozó 1997-es születésű korosztály is – folytatta Hüttner Csaba. – A legjobb csapatunkkal szerepelünk ezen a világbajnokságon, az indulók között lesznek az ifjúsági Európa-bajnokságon érmet szerző kajakosaink és kenusaink is. Sőt, lesz jó pár versenyző, aki az EORV-t követően a római maratoni világbajnokságon is rajthoz áll majd.”

Vagyis a londoni olimpiát követően, továbbra is pezseg a sportág, és ez a verseny örök, sportolóink pályafutása szempontjából nagyon is meghatározó élményeket adhat majd a fiataloknak.

„Hatalmas élmény a srácoknak ez a verseny, ráadásul most valóban kinyílt számukra a világ, hiszen nem csak az európai riválisokkal, de amerikai, kanadai, ausztrál versenyzőkkel is összemérhetik majd tudásukat, és az esetleges siker újabb ösztönzést adhat számukra a jövő évi világversenyekre” – tette hozzá az ifjúsági kapitány.

Pénteken 1000, szombaton 500, vasárnap 200 méteren versenyeznek majd a jövő nagy olimpiai reménységei.