Kezdőlap Régió HÍR: BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SAJTÓSZOLGÁLATA

HÍR: BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SAJTÓSZOLGÁLATA

„Biztonságban együtt”

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. október 16-án 09.00-16.00 óra közötti időben rendezi meg a „Biztonságban Együtt” elnevezésű baleset- és bűnmegelőzési napot a Kecskeméti Gokart Stadionban (Kecskemét, Monostori utca 3.), valamint a BKMRFK Kecskemét, Mindszenti körúton lévő objektumában.

A verseny célja:

– Az általános iskolás tanulók, (3. osztályosok) különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyermekek közlekedésbiztonsági, baleset-, és bűnmegelőzési ismeretinek és jártasságának felmérése és az ismeretek oktatásának és nevelésének módszertani segítése.
– A KRESZ-t és a közlekedési szabályokat jól ismerő általános iskolás diákok részére megyei szintű megmérettetés lehetőségének biztosítása.
– A közlekedésbiztonságot szolgáló verseny és egyéb szabadidős programok során az általános iskolás korosztály erkölcsi, szellemi nevelése, kialakult közlekedési kultúrájuk magasabb szintre emelése, a baleset-megelőzési koncepciók, valamint a balesetmentes közlekedés propagálása, becsületes versenyszellem megteremtése.
– A hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása, szocializációjuk segítése.

A rendezvény megnyitója 2012. október 16-án 09.00 órakor kezdődik a Kecskeméti Gokart Stadionban, majd a gyermekek gokarttal egy-egy kört teljesítenek a pályán, valamint a Kunság Volán Zrt. közösségi közlekedést propagáló autóbuszos programján vesznek részt. A gokart stadionba szervezett programok befejeztével, 13.00 órától a programok a BKMRFK Mindszenti körúti objektumában folytatódnak, ahol 1-1 órás rendhagyó tanórán vesznek részt a gyermekek, melynek során bűn-, és baleset-megelőzési ismeretek témakörben tartanak előadást a BKMRFK bűn- és baleset-megelőzéssel foglalkozó munkatársai. Az oktatást követően a gyermekek korosztályukhoz igazodó KRESZ feladatlapot töltenek ki. A legjobban teljesítő három versenyzőt a BKMRFK Baleset-megelőzési Bizottsága tárgyjutalomban részesíti.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata