Kezdőlap Régió Hírek

Hírek

Birkarablás pisztollyal

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. 2012. 10. 23-án 00.30 és 02.00 óra körüli időben, Dunaegyházán egy tanyán levő juhászatban megjelent három ismeretlen személy (2 férfi, 1 nő), akik az ott tartózkodó 63 éves apostagi állatgondozót bántalmazták. Ezt követően a társaság nő tagja, kezében egy pisztoly utánzatával fenyegette meg a férfit, majd arra kényszerítette, hogy a telep őrbódéjában maradjon. Közben társai 17 darab anyabirkát vittek el, majd egy zárt kisteherautóval mindhárman távoztak a helyszínről. Az okozott kár 340.000 Forint. A bűncselekmény során a férfi a bántalmazás ellenére sérülést nem szenvedett.

Az elkövetők személyleírása:
Az egyik férfi:
45 év körüli, erős testalkatú, 185-195 cm magas, fehér bőrű. Fehér színű kalapot viselt, a haja, szakálla, rövid bajusza őszes színű. A szeme színe kék, vékony szemöldökkel, a szája eléggé vastag, az orra pisze. A bal mutatóujján egy aranynak látszó kocka alakú pecsétgyűrűt viselt. Fekete fehér csíkos kötött pulóvert hordott, felirat nélkül, kék színű munkásnadrágot, nadrágszíjjal. A lábán bakancs volt. A bal kezén aranyszínű óra látszott.

A másik férfi:
30 év körüli, fehér bőrű, 165-175 cm magas, csontos, beesett arcú, nagy orral, kis fülekkel. Arcszőrzete nem volt, a szája vékony, egyenes. „Mackószerű” nadrág, piros színű oldalt a lábtól a derék irányába húzódó fehér csíkkal, hozzá illő világosszürke felsővel.

A nő:
27 év körüli, vékony testalkatú 175 cm magas, fehér bőrű. Vörös színű egészen rövid hajjal. A szája vékony, a szeme kék. A szemöldöke kék színűre volt kifestve vékonyan egyenesen. Vékony kezek, a körmei színtelen lakkal kifestve. A bal kezén, a gyűrűs ujján volt 2 db aranynak látszó gyűrű, az egyik karikagyűrű, a másik zöld köves gyűrű. A bal kezén egy barna szíjas női mutatós karórát hordott, ami néha zenélt. A nyakában is volt még egy aranylánc. A ruházata citromsárga női műbőr kabát, alatta piros nyakú garbó, világosszürke színű farmernadrág, melyen sötét barna szíjas öv volt, fém csattal. Középmagas sarkú fekete cipő, fehér zoknival.

Aki az üggyel kapcsolatban felvilágosítással tud szolgálni, kérjük, hívja a 107 telefonszámot, vagy a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságot – munkaidőben – a 76/551-100 telefonszám 65-30 vagy 65-61 mellékén.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata