Kezdőlap Régió Police

Police

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénkben pénteken 1 könnyű sérüléses, és 5 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 1 vezetői engedélyt vettek el a rendőrök a jármű sofőrjétől.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2012. 10. 26-án 21.30 óra körüli időben Kecskemét, Dózsa György úton egy 57 éves kecskeméti férfit bántalmazott, majd elvette a mobil telefonját, és arany nyakláncát. Az okozott kár kb. 55.000,-Ft. A bántalmazás következtében a férfi könnyű sérüléseket szenvedett. Kollegáink elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 éves kecskeméti férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök, majd őrizetbe vették.

Ismeretlen személy 2012. 10. 26-án a kora délelőtti órákban egy kecskeméti lakás előtt lezárt állapotban parkoló, LEC-575 forgalmi rendszámú, Peugeot 307 típusú személygépkocsit ellopta. Az autó értéke kb. 1.500.000,-Ft. A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomoz az ügyben lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói keresik azt a tolvajt, aki 2012. 10. 24-re virradóra a Kiskunfélegyháza, III. Körzetben lévő tanya előtt, lezárt állapotban parkoló, KTM-535 forgalmi rendszámú, BMW 535 típusú személygépkocsit ellopta. A tulajdonos kára kb. 3.000.000,-Ft.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított 1 gyermekkorú és 5 fiatalkorú afgán állampolgárokkal szemben, akiket 2012. 10. 26-án Kelebia belterületén igazoltatott a rendőr. Mivel Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. Kiderült, hogy 2 fiatallal szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Ellenük büntető feljelentést tettek kollegáink beutazási és tartózkodási tilalom megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 2 fő Budapestre került gyermekvédelmi intézetbe, 4 főt a további elhelyezésükig a kiskunhalasi Őrzött Szállásra vittek.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata